Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1

Wolff reageert wederom op 'valse' beschuldigen en sneert naar FIA

Waar het er eerst nog op leek dat de FIA onderzoek zou doen naar Toto en Susie Wolff over het mogelijk doorgeven van vertrouwelijke informatie, gaf de FIA later aan dat er van dat onderzoek helemaal geen sprake is. Susie Wolff kan het niet meer volgen, terwijl ondertussen naar eigen zeggen haar reputatie wordt besmeurd.

XPB 798828 Hi Res
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het opmerkelijke nieuws van deze week draaide om het vermeende onderzoek naar Toto Wolff en zijn vrouw, Susie Wolff. Er werden claims geuit over belangenverstrengeling tussen de baas van Mercedes en Susie, die leiding geeft aan de F1-Academy, een raceklasse voor vrouwen. Een zakelijk tijdschrift deelde een publicatie waarin werd beweerd dat Toto toegang had tot vertrouwelijke informatie vanuit de Formule 1, waar zijn vrouw Susie werkzaam is. Vervolgens zouden enkele teambazen hun ongenoegen hebben geuit.

De FIA kondigde aan de kwestie te onderzoeken, maar alle teams lieten weten geen melding te hebben gedaan van de vermeende belangenverstrengeling. Later bleek uit een verklaring van de autosportbond dat de situatie toch anders is dan aanvankelijk werd aangenomen en dat er geen lopend onderzoek is naar Toto en Susie.

Bovenstaande werd op donderdag 7 december bekendgemaakt. Nog geen dag later, reageert Susie Wolff opnieuw op de situatie. Ze uit haar ongenoegen over de manier waarop de F1 en de FIA te werk zijn gegaan en pleit voor verandering.

Susie Wolff komt met statement via haar sociale mediakanalen

"Toen ik gisteravond de verklaring van de FIA zag, was mijn eerste reactie: "Is dat alles?"

Gedurende twee dagen zijn er insinuaties gedaan over mijn integriteit, in het openbaar en via achtergrondgesprekken, maar niemand van de FIA heeft rechtstreeks met mij gesproken.

Ik zou bijvangst kunnen zijn geweest in een onsuccesvolle aanval op iemand anders, of het doelwit van een mislukte poging om mij persoonlijk in diskrediet te brengen, maar ik heb te hard gewerkt om mijn reputatie in twijfel te laten trekken door een ongegronde persverklaring.

We hebben als sport een lange weg afgelegd. Ik was buitengewoon dankbaar voor de eensgezinde steun van de Formule 1-teams. Ik heb samengewerkt met zoveel gepassioneerde vrouwen en mannen bij F1 en de FIA, die het allerbeste voor onze sport in gedachten hebben.

Echter, deze gebeurtenis heeft tot nu toe plaatsgevonden zonder transparantie of verantwoording. Ik heb online beledigingen ontvangen over mijn werk en mijn familie. Ik zal mezelf niet laten intimideren en ben van plan dit op te volgen totdat ik heb ontdekt wie deze campagne heeft geïnitieerd en de media heeft misleid.

Wat er deze week is gebeurd, is gewoon niet goed genoeg. Als sport moeten we beter eisen en verdienen."

Mis niets van het F1-seizoen 2024 en download de F1-kalender eenvoudig voor jouw smartphone of PC.

Download de F1-kalender

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking Red Bull gewaarschuwd voor vertrek Verstappen bij aanblijvende onrust