© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

Wolff: "Relatie met Hamilton verbeterd na vertrek van Rosberg"

22 sep. 2018 17:00 René Oudman 0 reacties
Drie seizoenen lang vochten ze elkaar finaal de tent uit, tweemaal was Lewis Hamilton de sterkste en één keer ging Nico Rosberg met de wereldtitel aan de haal. De werkomstandigheden bij Mercedes waren tussen 2014 en 2016 verre van ideaal te noemen. Sinds het plotselinge vertrek van Rosberg zijn bepaalde zaken eenvoudiger geworden.

Zo stelt Mercedes-teambaas Toto Wolff in de meest recente editie van de officiële Formule 1-podcast Beyond The Grid dat zijn relatie met sterrijder Hamilton sinds het afscheid van Rosberg er behoorlijk op vooruit is gegaan.

"Na het kerstfeestje van 2016 zijn Lewis en ik aan de keukentafel gaan zitten, bij mij thuis", haalt Wolff een oude herinnering op. "Aldaar hebben we alles besproken, wat ons de voorgaande seizoenen in de greep had gehouden. Sindsdien zijn we nog veel sterker, tegenwoordig spreken we elkaar op die manier meerdere keren per week."

Waar het vroeger slechts Formule 1 was wat de klok sloeg, worden tegenwoordig alledaagse zaken besproken tussen Wolff en Hamilton. "Zeker. We praten niet alleen meer over het racen en de teamorganisatie, maar ook over zijn liefde voor mode en mijn zakelijke investeringen. Ook hebben we het gereld over familie. Dat is heel belangrijk", meent de Oostenrijker, "want op die manier krijg je een beter beeld van degene waarmee je samenwerkt."

Wolff heeft louter lof voor de manier waarop viervoudig wereldkampioen Hamilton zich, nog telkens, ontwikkelt. "Lewis probeert áltijd sterker te worden, te groeien, zowel óp als naast de baan. In de zes seizoenen dat ik met hem samenwerk is zijn persoonlijkheid zoveel sterker geworden."

Met nog zes Grands Prix te gaan voert Hamilton het wereldkampioenschap voor coureurs aan, de Brit heeft een voorsprong van veertig punten ten opzichte van naaste rivaal Sebastian Vettel. Mercedes is op haar beurt koploper in de strijd om de constructeurstitel: Ferrari kijkt tegen een achterstand van 37 punten aan.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen