Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Wolff roemt Russell na 'ongelooflijke' verdediging tegen Verstappen

Toto Wolff genoot volop van de verdedigende kunsten van George Russell op weg naar zijn tweede podium van het seizoen in de Grand Prix van Spanje.

Toto Wolff prijst de rijkunsten van George Russell in de Spaanse Grand Prix nadat de Mercedes-coureur een groot deel van de race de Red Bull-coureurs achter zich wist te houden. Russell kwalificeerde zich als vierde, schoof bij de start op naar de derde plaats en verdedigde zich in de eerste ronden met succes tegen Sergio Perez. Na een klein uitstapje van Max Vertappen door de grindbak en de pitstop van Perez moest Russell enkele ronden de regerend wereldkampioen achter zich proberen te houden. Omdat Russell met succes wist te verdedigen, mede met behulp van een falende Red Bull-DRS, moest Verstappen een pitstop maken om de Brit via een alternatieve pitstopstrategie te passeren.

Wolff onder de indruk van Russell's aanpak

Na de race vertelde Wolff hoe erg hij onder de indruk was van Russell, die de Red Bulls zo lang achter zich wist te houden. "De verdediging was ongelooflijk", vertelde Wolff aan Sky Sports F1 . "Hoe George de auto verdedigend neerzette en hem vervolgens aan de buitenkant van bocht 3 voorbij liet gaan, zodat hij de binnenkant van bocht 4 kon nemen... Hij was altijd op de juiste plek op de baan met een auto die op dat moment meer dan een halve seconde langzamer was dan de Red Bull", vervolgt de Mercedes-teambaas.

Verstappen en Red Bull raakten steeds meer gefrustreerd, omdat ze achter de Mercedes vastzaten. Daarbij werd de Nederlander ook nog beperkt met een DRS-probleem. De frustratie was zo hoog dat Red Bull over de radio Russell beschuldigde van het veranderen van richting in de remzone. Wolff verwierp echter elke suggestie van slecht rijgedrag van Russell. "Ik hoorde dat er op de achtergrond geklaagd werd over het rijgedrag, maar ik denk dat dit precies is wat we nodig hebben. Het is eerlijk en spectaculair racen", zei Wolff. "Ik ben echt blij om hem zo te zien racen en we hebben twee ongelooflijke coureurs. Zij zijn de juiste jongens om de auto uit te vogelen en weer vooraan in het veld mee te vechten."

Viaplay
x
Verstappen Marko schrikt van vorm Red Bull: "Als Verstappen dat niet lukt, is er iets goed mis"