Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Wolff: 'Schandalig dat de FIA namen noemt in het Ferrari-onderzoek'

Toto Wolff is niet blij met de FIA. De Oostenrijker vindt het zeer ongepast dat het bestuursorgaan namen heeft genoemd van de klokkenluiders inzake het onderzoek naar de legaliteit van Ferrari.

De FIA onderzoekt sinds de Grand Prix van Azerbeidzjan de legaliteit van Ferrari's ERS-systeem. In Monaco verklaarde de FIA de batterijsystemen van de Ferrari echter volledig legaal. Whiting voegde daaraan toe dat de informatie kwam van iemand die voorheen bij Ferrari werkte, maar die nu op loonlijst staat van Mercedes. Die persoon kan haast niemand anders dan Lorenzo Sassi zijn. Later bracht Whiting ook nog aan het licht dat Mercedes's technisch directeur James Allison de zaak voorlegde aan de FIA. Mercedes-teambaas Toto Wolff is woest dat deze twee namen door de FIA naar buiten zijn gebracht.

"Als teambaas is het onder andere mijn rol om mijn personeel te beschermen tegen mensen die hen in een kwaad daglicht willen stellen. Dat deze namen nu zo makkelijk bekend gemaakt worden, vind ik zeer verontrustend en ronduit onacceptabel." "De teams trekken voortdurend bij de FIA aan de bel over allerlei zaken. Dat daarbij de namen van die teams genoemd worden, is logisch, maar het is fout om de betrokken individuen daarbij te benoemen."

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'