© Mercedes

Nieuwsoverzicht

Wolff: 'Schandalig dat de FIA namen noemt in het Ferrari-onderzoek'

28 mei 2018 16:30 Jan van der Burgt 0 reacties
Toto Wolff is niet blij met de FIA. De Oostenrijker vindt het zeer ongepast dat het bestuursorgaan namen heeft genoemd van de klokkenluiders inzake het onderzoek naar de legaliteit van Ferrari.

'Noem het team bij de naam, niet het individu'

De FIA onderzoekt sinds de Grand Prix van Azerbeidzjan de legaliteit van Ferrari's ERS-systeem. In Monaco verklaarde de FIA de batterijsystemen van de Ferrari echter volledig legaal. Whiting voegde daaraan toe dat de informatie kwam van iemand die voorheen bij Ferrari werkte, maar die nu op loonlijst staat van Mercedes.

Die persoon kan haast niemand anders dan Lorenzo Sassi zijn. Later bracht Whiting ook nog aan het licht dat Mercedes's technisch directeur James Allison de zaak voorlegde aan de FIA. Mercedes-teambaas Toto Wolff is woest dat deze twee namen door de FIA naar buiten zijn gebracht.

"Als teambaas is het onder andere mijn rol om mijn personeel te beschermen tegen mensen die hen in een kwaad daglicht willen stellen. Dat deze namen nu zo makkelijk bekend gemaakt worden, vind ik zeer verontrustend en ronduit onacceptabel."

"De teams trekken voortdurend bij de FIA aan de bel over allerlei zaken. Dat daarbij de namen van die teams genoemd worden, is logisch, maar het is fout om de betrokken individuen daarbij te benoemen."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen