Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Wolff schrijft raceweekend Mercedes af: "Dit was het dieptepunt"

Toto Wolff ziet dat zijn team nog steeds de weg naar boven niet heeft ingezet. Hij noemt het een verloren weekend voor Mercedes. Het seizoen bereikte voor Wolff deze zaterdag het (voorlopige) dieptepunt.

Een elfde en veertiende plaats voor George Russell en Lewis Hamilton was niet bepaald om over naar huis te schrijven voor Mercedes. Na afloop van de race is Toto Wolff in gesprek met RacingNews365 dan ook heel duidelijk. "We zijn bezig met het vierde raceweekend, maar deze zaterdag was waarschijnlijk het dieptepunt. Het is duidelijk dat we niet eens in de buurt zitten van het gevecht vooraan de grid", zo zucht de Oostenrijker. Gevraagd naar de titelstrijd, durft hij daar niet eens aan te denken. "Het zou heel onrealistisch zijn om te claimen dat wij samen met Red Bull en Ferrari kunnen gaan strijden om de wereldtitel."

GP-weekend afgeschreven

Mercedes had gehoopt wat progressie te kunnen boeken in Imola, maar het lijkt vooralsnog alleen maar slechter te gaan. Op zondag wil Mercedes punten scoren, maar eigenlijk is het zwaar teleurstellend, dat dat het doel is, erkent Wolff. "Het scoren van punten moet het minimum zijn, maar dat komt niet in de buurt van onze verwachtingen. Daarom kunnen we dit weekend als Mercedes zijnde eigenlijk gewoon helemaal afschrijven." Red Bull en Ferrari lijken in ieder geval geen gezelschap te hoeven verwachten van Mercedes. Ongeacht de pace die Hamilton en Russell misschien kunnen hebben, is inhalen volgens Wolff een groot probleem. "Je kan wel zeggen dat we proberen te leren, maar we waren slecht met het opwarmen van onze banden. Daarom kunnen we geen wonderen verwachten bij de start van de race. Inhalen is hier zo lastig. We kunnen posities goed maken, maar niet snel genoeg. Naast het feit dat we hier van leren, is het wederom een nederige ervaring.

Viaplay
x
Oud-teambaas Steiner: "50/50 kans dat deze coureur nieuwe Verstappen wordt"