Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Toto Wolff

Wolff doet oproep aan F1-bazen in zaak Horner

De saga rond de beschuldigingen tegen Red Bull-teambaas Christian Horner overschaduwde het eerste Grand Prix-weekend van het seizoen in Bahrein. Toto Wolff doet nu een oproep aan de andere teambazen en de F1.

XPB 1262020 Hi Res
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Mercedes-teambaas Toto Wolff heeft goede hoop dat de FIA "de juiste weg zal kiezen" nu de beschuldigingen aan het adres van Christian Horner de Formule 1-activiteiten op het circuit blijven overschaduwen. Het nieuwe Formule 1-seizoen ging met veel ophef van start, omdat er een onderzoek naar Horner liep. De Brit zou zich schuldig hebben gemaakt aan grensoverschrijdend gedrag, maar werd vrijgesproken door een externe advocaat.

Toch was de ophef nog niet voorbij. Een anonieme mail met vermeend bewijs in de zaak hield de gemoederen bezig in Bahrein. De mail werd verstuurd naar journalisten, teambazen, Formule 1-CEO Stefano Domenicali en FIA-voorzitter Mohammed Ben Sulayem.

"Het is een veel groter onderwerp"

Op de vraag hoe schadelijk de gebeurtenissen van de afgelopen maand zijn geweest voor de sport, antwoordde Wolff: "Ik denk dat ik er geen goed aan doe om constant twijfels te hebben bij de manier waarop dit wordt aangepakt. Dan kan het gezien worden als een machtsstrijd binnen de Formule 1. Daarom denk ik niet dat het in de handen van de teams ligt. Het is een veel groter onderwerp dat ik niet wil bagatelliseren door het te laten lijken alsof een Mercedes-man of McLaren-man over een Red Bull-man praat."

"Dus ik denk dat we de komende dagen zullen zien waar het heen gaat en ik hoop van harte dat het bestuursorgaan van de sport (de FIA red.) en de houder van de commerciële rechten (de FOM red.) de juiste weg kiezen."

"Het ligt niet in de handen van de concurrentie"

Wolff heeft inmiddels opgeroepen tot transparantie nadat Red Bull de zaak tegen Horner had verworpen. Na de seizoensopener van de Grand Prix van Bahrein vertelde hij het volgende tegenover onder meer RacingNews365: "Ik denk dat de afhandeling van de situatie zeer bepalend is voor de F1."

Hij benadrukt dat het eigenlijk niet aan hem is om iets over de situatie te zeggen: "Het ligt niet in de handen van de concurrentie om actie te ondernemen. We moeten naar onszelf kijken om onderwerpen als gelijkheid en diversiteit te optimaliseren en dat is wat we doen."

De Mercedes-baas prijst de sport en hoe de F1 op het gebied van gelijkheid en diversiteit voorloopt op andere sporten. "Ik ben er erg trots op dat we op dit gebied voorop lopen. Een ander persoon en een ander team beoordelen, dat moet het bestuursorgaan doen. Zij hebben het in de hand."

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'