Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Mattia Binotto

Wolff smijt de Mercedes-deur voor Binotto keihard dicht

Toto Wolff vindt dat het nog lang heeft geduurd voordat Mattia Binotto het Ferrari-team heeft verlaten. De Italiaan hoeft niet te rekenen op een plekje bij Mercedes.

Wolff Binotto
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

In de Beyond the Grid podcast van de Formule 1 schijnt Toto Wolff zijn licht op het vertrek van Mattia Binotto als teambaas van Ferrari. De twee hebben hun aanvaringen gehad in de Formule 1 en volgens Toto heeft het nog lang geduurd voordat Binotto is vertrokken bij het team uit Maranello.

"Mattia en ik hebben onze momenten gehad de laatste jaren. Dat is geen geheim, maar in 2022 ging dat veel beter. Het was echter altijd duidelijk dat hij onder enorme druk stond. Als je teambaas van Ferrari wordt, dan kan je beter goede voorwaarden hebben staan in je contract bij een vroegtijdig vertrek. Het onvermijdelijke is gebeurd, maar hij heeft het langer volgehouden dan ik dacht."

"Er is absoluut meer druk bij Ferrari. Je vertegenwoordigt het hele land. Ze zijn heel brutaal, prijzen je de hemel in, of breken je helemaal af. Als Italiaan zijnde nog meer. Als buitenlander lees je het nieuws gewoon niet, maar als Italiaan ben je het absolute doelwit."

Wie wordt zijn opvolger?

Dat er geen overduidelijke kandidaat is voor de opvolging van Binotto, dat snapt Toto niet. In Italië moet er toch iemand rondlopen die het Ferrari-team naar succes kan leiden. Toch?

"Het is lastig te beoordelen wie Mattia zou moeten vervangen. Er moet toch meer managertalenten rondlopen in Italië die zo'n team kunnen managen. Er komt echter maar niemand bovendrijven, en dat snap ik tot op de dag van vandaag niet. Het is in ieder geval de spannendste baan in heel Italië", lacht hij.

Om zo maar een hoge pief weg te lokken uit een andere branche, is volgens Wolff niet het beste idee. "We zijn specialisten, dus je moet begrip hebben van motorsport, meer dan alleen van F1. Het is echter zo'n niche, met de regels, de sport, de FIA, de FOM en de teams. Iedereen zit hier eigenlijk vast in een kooi in de paddock, je moet politiek ook heel goed zijn."

Zou hij het zelf willen misschien, als hij niet bij Mercedes had gezeten? "Iedereen die zegt dat hij niet geïnteresseerd is in die baan, zou niet de waarheid vertellen. Ik moest mezelf al knijpen dat ik bij Mercedes aan de slag mocht, maar als Ferrari me toen zo'n positie had aangeboden, dan was dat precies hetzelfde geweest."

Geen Binotto bij Mercedes

Binotto zit vanaf 1 januari in ieder geval thuis en na een periode van verlof zou hij de draad weer op kunnen pakken. Bij Mercedes misschien, zo hint de host van de podcast. Binotto is immers een goede engineer, zeker wat betreft de motoren. Nee, daar hoeft Mattia niet op te rekenen. De band tussen de Italiaan en Wolff is daar niet goed genoeg meer voor.

"Tussen ons is er de laatste jaren te veel porselein gebroken. Daarom is dat niet mogelijk. Ik kan niet spreken over andere teams. Mattia snapt de sport helemaal en misschien vindt hij een rol bij een ander team. Er zijn vele teams die hem misschien in het vizier hebben", aldus de Oostenrijker stellig.

Ook interessant:

Top 10 brokkenpiloten van het Formule 1-seizoen 2022

Het Formule 1-seizoen van 2022 is afgelopen en voor veel teams is het letterlijk de taak om de schade op te maken. Want welke coureurs reden er allemaal schade in 2022 en wat zijn die kosten? Een ding kunnen we je al op voorhand verklappen, elke coureur reed schade in het Formule 1-jaar van 2022, maar welke coureur zet de titel 'Brokkenpiloot 2022' op zijn naam? Joris Mosterdijk legt het je haarfijn uit in een nieuwe video!

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen George Russell

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Verstappen terecht kritisch op dominant Red Bull