Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Wolff snapt vragen over contract Hamilton: "Het ziet er onzeker uit"

Waarom duurt het toch zo lang? De langverwachte contractverlenging van Lewis Hamilton bij Mercedes is er nog altijd niet.

Hamilton Belgium
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Mercedes-teambaas Toto Wolff gaf eerder al aan dat het bij de contractonderhandelingen met Lewis Hamilton al lang niet meer om geld of de duur van het contract gaat. De zevenvoudig wereldkampioen liet weten zelf niet meer aan de onderhandelingstafel te zitten, maar zijn advocaten. Die moeten ervoor zorgen dat de inmiddels 38-jarige coureur ook komend jaar op de grid te zien is bij Mercedes, met een goed contract.

Maar waarom is er dan nog altijd geen witte rook? Tegenover onder meer RacingNews365 geeft Wolff tekst en uitleg. Geruchten dat er nog over een eventuele ambassadeursrol voor Lewis bij Mercedes wordt gepraat, veegt hij van tafel. "We hebben het niet over een ambassadeursrol na zijn pensionering, dat maakt ook geen deel uit van de contractonderhandelingen."

"Ik denk dat hij nog vele jaren te gaan heeft als coureur binnen dit team en daarom gaat het alleen over het opschonen van bepaalde dingen in het contract. Ik weet dat het er een beetje onzeker uitziet en dat er vragen komen van 'waarom wordt dit niet afgehandeld?' Maar het gaat om triviale dingen die gewoon in contracten moeten worden opgeschoond", legt Wolff nog maar eens uit. Hij gaat er dus gewoon vanuit dat Hamilton ook na dit seizoen bij Mercedes zal rijden.

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Ford verwijst geruchten over gloednieuwe Red Bull-motor naar de prullenbak