Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Wolff spreekt klare taal: "Onderschat Red Bull nooit!"

Max Verstappen en Lewis Hamilton vochten een spannend robbertje uit tijdens de Grand Prix van de Verenigde Staten. Toto Wolff, teambaas van Mercedes, zet echter zijn vraagtekens bij de werkelijke snelheid van Verstappen.

Verstappen Hamilton Leclerc US
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De Grand Prix van de Verenigde Staten was een spannend schouwspel. Max Verstappen wist ondanks de zesde startplek en remproblemen de zege op te eisen, maar had de gehele race zijn handen vol aan Lewis Hamilton en in mindere mate Lando Norris. Hamilton eindigde na een sterke laatste stint op twee seconden achterstand als tweede, totdat de FIA ontdekte dat zijn vloer te veel was afgesleten. Het gevolg? Diskwalificatie. Teambaas Toto Wolff vraagt zich na afloop hardop af of dit een eenmalige kans betrof.

"Verstappen was helemaal in controle tijdens de sprintrace en reed in negentien rondjes tien seconden bij ons weg", vertelt Wolff tegen onder meer RacingNews365. "Wel was het zo dat wij toen in de beginfase te veel van de banden vergden, maar over het algemeen beschikte Red Bull over verreweg de snelste auto."

Wolff kreeg mee dat Verstappen problemen kende in de race en houdt juist daarom een slag om de arm. "Ik weet niet wat er met hem is gebeurd, want ik hoorde dat hij klaagde over zijn remmen. Red Bull mag nooit onderschat worden! Het is en wordt niet makkelijk om Verstappen en Red Bull te verslaan. Misschien werkte er in Austin wat factoren tegen hen."

Ook interessant:

Verstappen hoeft zich ondanks zijn moeizame zege geen zorgen te maken

Daar is 'ie weer! De nieuwste RN365 F1-podcast. Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk. Veel om over na te praten. De moeizame zege van Max, de diskwalificaties van Lewis en Leclerc en nog veel meer. Beluister 'm hieronder of via je favoriete podcastplayer.

Praat mee!

Viaplay
x
Horner Zag 'masterclass' van Verstappen: "Een race-machine!"