Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Toto Wolff

Wolff spreekt McLaren-teambaas tegen over oorzaak Verstappen vs. Norris-clash

Na afloop van de Grand Prix van Oostenrijk trok Andrea Stella, de teambaas van McLaren, al snel de conclusie dat de crash van Max Verstappen en Lando Norris het gevolg was van wat er allemaal gebeurde in 2021. De Italiaan is van mening dat er toen niet adequaat is ingegrepen. Een van de hoofdrolspelers uit dat jaar, Toto Wolff, is het daar niet mee eens.

Wolff Belgium
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

"Het probleem is dat als je deze dingen niet aanpakt, ze terugkomen. En dat is wat er vandaag is gebeurd, omdat dit in het verleden niet goed is aangepakt toen er een aantal gevechten met Lewis waren die harder moesten worden bestraft." Was getekend Andrea Stella, teambaas van McLaren

De Italiaan was na de race in Oostenrijk duidelijk waar deze crash deels door was veroorzaakt: het matige ingrijpen tijdens het 2021-seizoen toen Max Verstappen en Lewis Hamilton elkaar meermaals op het circuit troffen. Een van de hoofdrolspelers van dat jaar, Toto Wolff, is het hier echter niet mee eens.

"Ik denk niet dat je die conclusie kunt trekken," zo vertelt Wolff tegenover onder meer RacingNews365. "Wij zitten nu in een compleet andere situatie en dat is ook het geval met Max. Ik heb heel eerlijk gezegd het gevecht niet echt gezien, dus dat moet ik eerst goed terugkijken, voor ik daar echt een mening over kan vormen. Maar ik zie dit niet als een consequentie van het slechte managen in 2021. Ik denk niet dat daar nu, in 2024, nog een verband tussen is."

"Wij hebben momenteel twee auto's vooraan nodig die crashen om te kunnen winnen. Ik denk dan ook dat wij naar onszelf moeten blijven kijken en wat we moeten doen op regelmatige basis vooraan mee te vechten," aldus Wolff. 

Alle actie live bijwonen op Spa-Francorchamps én deelnemen aan een karting experience in het hart van het circuit?

WORD LID & WIN!

Praat mee!

Viaplay
x
Marko Red Bull-adviseur verklaart stuklopen iconisch partnership