Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Toto Wolff

Wolff stellig over Antonelli: "Dit is niet iets wat Mercedes wil"

Mercedes-teambaas Toto Wolff heeft gereageerd op de dispensatieaanvraag voor Andrea Kimi Antonelli. Wolff wil daar niks mee te maken hebben en onderstreept de woorden van de teambaas van Williams, James Vowles.

Wolff phone Saudi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Andrea Kimi Antonelli weet veel schijnwerpers op zich gericht in de afgelopen maanden. Het supertalent sloeg afgelopen winter de Formule 3 over en maakte rechtstreeks de stap vanuit de Formule Regional naar de Formule 2. Vrijdag bevestigde de FIA tegenover RacingNews365 dat zij een dispensatieaanvraag voor Antonelli hebben ontvangen. Het gerucht gaat dat Williams het grote talent al tijdens de Grand Prix van Emilia-Romagna, over twee weken, wil laten debuteren in de Formule 1 als vervanger van Logan Sargeant.

Al reageerde Williams-teambaas James Vowles daar al heel stellig op. "Er gaan geruchten rond dat hij (Antonelli, red.) in Imola in onze auto zit. Laat ik duidelijk zijn, dat gaat niet gebeuren."

Nu laat ook de teambaas van Mercedes, Toto Wolff, van zich horen. "De dispensatie is iets dat niet door ons ter sprake is gebracht en we hebben zeker vanaf het begin gezegd dat dat niet iets is dat we hebben nagestreefd", zo vertelt Wolff tegenover Autosport. "Ik weet niet waar de overtuiging vandaan komt dat Mercedes dat graag naar voren wilde schuiven. Kimi moet zich concentreren op zijn F2-campagne en dat weet hij."

'Hoe zit het met Kimi?'

"Al het andere zijn slechts geruchten die rond blijven gaan en die feitelijk onjuist zijn. Hij is een Formule 2-coureur voor Prema, dat is wat hij doet en daar concentreren we ons allemaal op. Nog maar 15 maanden geleden zat hij in een Formule 4-wagen. We hebben veel vertrouwen in Kimi, in zijn capaciteiten en ook in zijn toekomst", zo vertelt Wolff verder.

"Maar er is een traject dat we met toewijding moeten volgen, in plaats van te dromen over het gaan van de ene serie naar de andere serie op een manier die zeker niet gunstig voor hem is. Ik denk dat een kampioen zich niet laat afleiden door dit alles. Maar het leidt mij in ieder geval wel af, want iedereen vraagt me: 'Hoe zit het met Kimi en gaat hij rijden in Imola?'"

Wolff geeft daar nu in ieder geval een duidelijk antwoord op, in navolging van Vowles. "Dit gaat niet gebeuren. Dit is niet iets wat Mercedes wil. Deze geruchten hebben hun eigen draai gekregen. We hebben als team veel andere zaken op te lossen. En ik denk dat deze dispensatie waarschijnlijk iets is dat aandacht heeft gekregen, omdat steeds meer mensen met het idee flirtten. Maar het is zeker niet iets dat we ooit hebben gepusht vanuit onze kant."

Dan gaat Wolff nog in op het testprogramma van Antonelli. "Het gaat helemaal zoals we verwacht hadden. Het testen gaat heel goed en we benaderen het rustig en beheerst. Dat is wat we voor het seizoen gepland hebben, een solide F2-campagne en testen voor Mercedes, en dat blijven we gewoon doen. Al het andere is gewoon een afleiding voor ons allemaal."

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Monaco! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Reacties na mislukte kwalificatie Verstappen in Monaco