Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Wolff stookt Red Bull-vuurtje verder op: "Dan zijn we een goede bestemming voor Verstappen"

Blijft Max Verstappen bij Red Bull of gaat hij toch naar Mercedes? Het lijkt op een langer verblijf bij Red Bull uit te draaien, maar Toto Wolff kan het na uitlatingen van Christian Horner niet laten om het vuurtje verder op te stoken.

Verstappen sprintqualifying Austria
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Max Verstappen leek in Oostenrijk te bevestigen dat hij in 2025 bij Red Bull blijft, waarna Christian Horner het tijdens de persconferentie niet kon laten om een sneer aan Mercedes uit te delen. Toto Wolff hengelt namelijk al maanden naar de diensten van Verstappen en dat kan Horner niet echt waarderen. 

De Brit zei eerder op vrijdag het volgende: Ik denk dat Toto het puur als afleidingstactiek gebruikt. Als Wolff per se een Verstappen wil hebben, is Jos wellicht beschikbaar. Volgens mij had de coureur (Lewis Hamilton red.) die Silly Season in gang zette alle informatie over de motor voor 2026 en koos hij er voor om te vertrekken en een vacature open te zetten. Er ontstond speculatie over wie het zitje zou vullen, maar dat wordt niet Max Verstappen."

Als Wolff bij Sky DE met de uitlatingen van Horner geconfronteerd wordt, slaat hij op sarcastische wijze terug. "Dat heb ik helemaal niet gehoord. Het is gewoon dom. Christian brabbelt en Jos zou ook helemaal niet slecht zijn (als aanwinst red.). Het belangrijkste is dat we naar onze prestaties kijken. Als we een snelle auto hebben, dan willen snelle coureurs bij ons rijden. We moeten verbeteren, want dan zijn we ook een goede bestemming voor Max Verstappen. Maar op dit moment zijn we niet snel genoeg."

Jos Verstappen haalde op zijn beurt keihard uit naar Horner, omdat de teambaas een demo van de voormalig Formule 1-coureur in de weg zou hebben willen zitten. Daarna werd de vader van Max bij de Mercedes-hospitality gespot. Wolff geeft toe dat hij met Jos heeft gesproken, maar wil er niet te veel waarde aan hechten. "Het contact was er altijd al. We wonen in dezelfde plaats en hebben het altijd goed met elkaar kunnen vinden. Je kan het ook goed vinden met een buurman als hij niet bij jouw team rijdt..."

Ook interessant:

Win gouden tickets voor GP België!

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op gouden tickets!

Alle actie live bijwonen op Spa-Francorchamps én deelnemen aan een karting experience in het hart van het circuit?

WORD LID & WIN!

Praat mee!

Viaplay
x
Marko Red Bull-adviseur verklaart stuklopen iconisch partnership