© Mercedes

Nieuwsoverzicht

Wolff: 'Stop met jammeren na één saaie F1-race'

01 jun. 2018 10:50 Jan van der Burgt 0 reacties
Toto Wolff roept de Formule 1 op om niet direct moord en brand te schreeuwen na één saaie race. De Grand Prix van Monaco ging niet de boeken in als één van de meest enerverende GP's ooit, waarna er massaal kritiek werd geleverd op het parcours en de auto's.

'Ook in Monaco hebben we in het verleden spectaculaire races gezien'

Zo viel de Grand Prix van Monaco bijvoorbeeld in het niet bij het spektakelstuk dat de GP van Azerbeidzjan was. Volgens Mercedes-teambaas Toto Wolff mag dat echter geen reden zijn om voortdurend te jojoën tussen euforie en depressie over de kwaliteit van de races op (straten)circuits.

"Races op stratencircuits zijn vaak erg interessant. Kijk naar de Grand Prix van Azerbeidzjan. De lay-out van die baan met dat lange rechte stuk zorgt voor spektakel."

"Maar ook in Monaco hebben we in het verleden spectaculaire races gezien met veranderlijke weersomstandigheden en safety cars en dergelijke."

"Nu overheerst teleurstelling over de saaie GP van Monaco, maar als er volgend weekend weer een prachtrace gereden wordt, is iedereen weer in jubelstemming."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen