Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Mercedes

Wolff tempert verwachtingen voor Mercedes in Japan

Eigenlijk zou hij niet aanwezig zijn in Japan, maar op dat besluit is teambaas Toto Wolff teruggekomen. De slechte resultaten van Mercedes liggen daar ongetwijfeld aan ten grondslag. Voorafgaand aan het raceweekend lijkt Wolff nu al de verwachtingen wat te temperen door te stellen dat het team vooral wil 'leren' in Japan.

Wolff phone Saudi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

In de strijd om de constructeurstitel staat Mercedes na drie races 'slechts' vierde. Lewis Hamilton en George Russell behaalden tot nu toe maar 26 punten, mede dankzij een voor Mercedes dramatische race in Melbourne. De 26 punten zijn en maar 1 meer dan Aston Martin en de achterstand op Red Bull (97) en Ferrari (93) is nu al gigantisch. Misschien is teambaas Toto Wolff daarom teruggekomen op zijn besluit om de GP van Japan uit huis te volgen.

Vooruitkijkend naar het aankomende raceweekend lijkt hij de indruk te wekken dat we ook in Japan niet al teveel van Mercedes mogen verwachten. "Na een moeilijk weekend in Australië is het goed om dit weekend weer te racen in Japan. Sinds Melbourne hebben we ons gericht op het verbeteren van de consistentie van de W15. De auto presteert af en toe goed, maar tijdens de eerste drie races hadden we moeite om die prestaties op de belangrijke momenten te leveren", zegt Wolff.

"Suzuka, met zijn beroemde snelle bochten, gecombineerd met wat bochten op lage snelheid en hoogteverschillen, vormt een andere uitdaging dan de circuits waar we tot nu toe hebben gereden. Het is dus weer een goede gelegenheid om verder te leren en het werk te analyseren dat we sinds Australië hebben gedaan."

Wolff geeft dus aan vooral te willen leren en te analyseren. "We gaan dit seizoen op een iets vroeger tijdstip naar Japan dan normaal. Hoewel dit waarschijnlijk geen grote invloed zal hebben, is het belangrijk om de verschillen in de omstandigheden van de baan te begrijpen."

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'