© TheGasPol.com

Nieuwsoverzicht

Wolff: 'Toestand Lauda was opeens kantje boord'

17 aug. 2018 13:20 Jan van der Burgt 1 reacties
Toto Wolff vergezelde Niki Lauda enkele weken geleden op het weg naar het ziekenhuis waar geconstateerd werd dat Lauda acuut een nieuwe long nodig had. De Mercedes-teambaas vertelt over die hachelijke momenten.

"Niki Lauda nodigde me tijdens de Grand Prix van Groot-Brittiannië uit enkele dagen met hem door te brengen op Ibiza. Toen we daar verbleven kampte hij al enkele dagen met een naar hoestje, toen zijn conditie plotseling verslechterde. Hij vroeg me na twee dagen met hem naar Wenen te vliegen. Daar aangekomen maakte de doktoren direct duidelijk hoe ernstig de situatie werkelijk was", zo wordt Toto Wolff geciteerd door Speedweek.com.

Een longtransplantatie bleek onvermijdelijk toen duidelijk werd dat medicijnen de toestand van Lauda niet meer konden verbeteren. Lauda verkeerde in levensgevaar, maar gelukkig kwam er op tijd een donorlong beschikbaar.

Lauda doorstond de operatie goed, waarna een lange periode van herstel aanbrak. Lauda werkt volgens Wolff op geheel eigen wijze aan dat herstel:

"Zelfs toen hij geïntubeerd was, bleef hij met me sms'en om van alles op de hoogte te blijven. Op de intensive care was hij de enige die over een televisie beschikte en doktoren moesten hem erop wijzen zijn zuurstofmasker te blijven dragen. Niki zou Niki niet zijn als hij niet direct zou proberen alles op eigen kracht te doen."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen