Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Wolff trekt zich niets aan van Red Bull-kritiek en blijft jagen op Verstappen

Vlak voor het raceweekend in Miami kwamen de geruchten naar buiten dat Max Verstappen tussen de GP van Miami en Imola een gesprek zou hebben met Toto Wolff. De teambaas van Mercedes reageert nu op dat gerucht.

Wolff Japan
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Toto Wolff stak het eerder niet onder stoelen of banken. Als de kans zich voordoet, dan wil Mercedes Max Verstappen vast leggen als opvolger van de naar Ferrari vertrekkende Lewis Hamilton. Die claim werd alleen maar sterker, toen vlak voor het raceweekend in Miami het gerucht naar buiten kwam, dat er in de komende twee weken een gesprek zou gaan plaats vinden tussen Max Verstappen en het hoogste management van Mercedes.

Ook zou de Duitse renstal een megacontract klaar hebben liggen voor de Nederlander. Tijdens de mediasessie van Wolff, waar ook RacingNews365 onderdeel van uitmaakt, wordt de teambaas van Mercedes gevraagd naar de status van de gesprekken met Verstappen. Wolff reageert daar gevat op: "Er zijn altijd verschillende meetings. Ik kan op dit moment nog niet echt iets zeggen over onze tweede coureur."

"We hebben alle mogelijkheden besproken," zo vervolgt Wolff. "Ik wil open en eerlijk zijn tegen iedereen en het niet laten blijken alsof we aan het schaken zijn met mensen. Dat doen we namelijk niet. We willen onze tijd nemen en ook zien wat Max gaat doen. En tegelijkertijd monitor je alle andere opties. Carlos Sainz was in Miami bijvoorbeeld weer erg sterk, dus we zitten voorlopig meer in een observatiemodus."

Toch is Wolff, tussen neus en lippen door, nog altijd duidelijk wie de torenhoge favoriet is om Hamilton op te volgen. Echter, zo makkelijk zal het niet zijn om Verstappen te overtuigen, weet ook Wolff: "Ik denk dat voor alle teams Max de sleutel tot de markt is. Ik heb al eerder gezegd, als ik hem was, zou ik in ieder geval voor 2025 nog niet vertrekken. Maar hij is momenteel aan zet en misschien hoeft hij momenteel nog geen keuze te maken. In dat geval blijft alles doorgaan zoals het nu gaat."

Ook interessant:

De Grand Prix van Miami stelde op de late zondagavond zeker niet teleur. Max Verstappen werd op de baan verslagen door niemand minder dan Lando Norris in de McLaren. Het leverde de Brit en passant zijn eerste overwinning in de Formule 1 op, terwijl de Nederlander genoegen moest nemen met de tweede plek. Dit en nog veel meer wordt besproken in deze gloednieuwe Formule 1-podcast van RacingNews365, natuurlijk met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk!

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Italiaanse media loven 'magische' Verstappen: "Menselijke factor maakt het verschil"