Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Mercedes

Wolff trekt 'zonder excuses' andermaal conclusie over Red Bull: "Een illusie"

Voor de eerste keer dit seizoen zag Mercedes-teambaas Toto Wolff één van zijn coureurs sneuvelen in Q2. Lewis Hamilton kwam tekort voor een ticket voor het laatste kwalificatiedeel en dat toont aan dat de weg naar boven bepaald nog niet is ingezet.

Hamilton Australia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Niet voor niets krijgt Wolff in gesprek met Sky Sports F1 de vraag of de conclusie misschien al begint te luiden dat de nieuwe W15 wellicht opnieuw niet het wapen is om het Red Bull lastig mee te maken.

"Ik denk het dat het een illusie is om te denken dichterbij te kunnen komen aan Red Bull, in ieder geval op de korte termijn. Maar ik moet blijven geloven dat er meer in zit en optredens zoals deze morgen (in VT3, red) tonen aan dat het geen slechte auto is, maar het window waarin deze auto goed werkt is zó smal, daar val je al snel weer buiten en dat is tricky."

Kan Wolff duiden waar het probleem hem zit? Ja, maar vooral ook nee, en dat is een beetje het probleem: "Het gaat om meer dan bijvoorbeeld onbalans aan de achterzijde. Het gaat om het samenspel van de aerodynamica, het mechanische platform en de banden."

En zo zijn er zoals in VT3 momenten waarop de auto wel goed lijkt te zijn, om vervolgens weer van een koude kermis thuis te komen. En dus valt Wolff weer in herhaling, iets wat hij zelf ook goed weet: "Hoe zeer ik me ook erger aan het feit dat we soortgelijke woorden al heel lang roepen, kunnen we niets anders doen dan er hard aan te blijven trekken."

"Dit resultaat is teleurstellend, want in VT3 zag het er beter uit. De omstandigheden waren nu wat anders, maar uiteindelijk zijn er geen excuses hiervoor."

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Australië 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'