© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

Wolff trots op Mercedes: "Hebben ons sterk teruggeknokt"

28 okt. 2018 09:45 René Oudman 0 reacties
Op de vrijdag voor de Grand Prix van Mexico moest Mercedes meer dan een seconde toegeven ten opzichte van de mannen van Red Bull Racing, na de kwalificatie kwam Lewis Hamilton iets meer dan een tiende tekort ten opzichte van polesitter Daniel Ricciardo.

Teamgenoot Valtteri Bottas sloot aan op een vijfde plaats. De Fin was daar achteraf best tevreden mee, aangezien er enkele minuten voor de kwalificatie begon nog aan zijn wagen werd geschroefd. Bottas had namelijk een andere motor nodig, nadat een hydraulisch probleem hem nekte in de derde training.

Mercedes-teambaas Toto Wolff is naderhand tevreden met het resultaat van de Mexicaanse kwalificatie. "Als team kunnen we met een goed gevoel terugkijken op de manier waarop we ons terug hebben geknokt. Op vrijdag waren we helemaal nergens en op zaterdag stonden we er een stuk dichter bij", sprak de Oostenrijker.

"Met de strijd om het constructeurskampioenschap in het achterhoofd is dit een prima uitgangspositie voor ons, beide wagens staan voor een Ferrari. Zij zijn echter wederom pijlsnel op de rechte stukken, dus we moeten opletten."

Na achttien Grands Prix staat de teller van Mercedes op 563 punten, Ferrari heeft er momenteel 497 stuks. Een team kan maximaal 43 punten per Grand Prix veroveren en dus is Mercedes wederom wereldkampioen als ze twintig punten meer scoren dan Ferrari in Mexico.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen