Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Wolff velt oordeel over Albon vs. Verstappen en verklaart problemen Hamilton

Nota bene Alex Albon lijkt de uitdager te gaan worden van Max Verstappen in de kwalificatie voor de GP van Mexico. Wat denkt Toto Wolff daarvan?

Albon Mexico
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Na een interessante derde vrije training zijn alle ogen in de kwalificatie straks gericht op Alex Albon. Hij wist namelijk voor de tweede keer zeer dicht op Verstappen te komen. Het verschil tussen de twee was slechts 0,070 seconde, terwijl Perez bijvoorbeeld anderhalve tiende toe moest geven en de rest van de toppers op minstens drie tienden afstand pas aansloten.

Toto Wolff is bij Sky Sport onder de indruk van Albon. Toch denkt hij dat Verstappen de grootste kans maakt op de pole, terwijl de Williams-coureur zich zal moeten mengen in het gevecht daarachter. "Het wordt spannend in de kwalificatie! Verstappen heeft misschien de beste papieren, maar tussen Albon, de Ferrari's, McLarens en Mercedessen wordt het heel, heel spannend."

Volgens de Mercedes-teambaas was de ronde van Albon zeker geen toevalstreffer. "Alex is elke sessie sterk geweest tot nu toe en ook in de lange run zag het er goed uit! De Williams-bolide werkt echt goed hier in Mexico."

Hamilton?

Tegelijkertijd zijn Mercedes-coureurs George Russell en zeker Lewis Hamilton in geen velden of wegen te bekennen. De zevenvoudig kampioen lijkt na een goed weekend in Amerika nu juist weer niet zo lekker in zijn vel te zitten. Hoe komt dat toch? Wolff verklaart.

"Elke week hebben we wel een probleem bij een van onze coureurs en daarom gaat het van links naar rechts wie de beste van de twee is. Het heeft vaak met de karakteristieken van de circuits te maken. We hebben een achterstand op iedereen op de rechte stukken hier in Mexico, dus alleen op dat vlak verliezen we al 0,2 seconde op de rest."

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op twee tickets!

ABONNEER & WIN

Formule 1 GP Mexico 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen-regel FIA past omstreden regel aan in officiële reglementen