Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Mercedes

Wolff verklaart aantrekken Antonelli: "Weten dat het een grote stap is"

Mercedes heeft de coureursline-up voor 2025 definitief rond. Men zet Andrea Kimi Antonelli naast George Russell. Waarom deze keuze?

Antonelli Russell Wolff
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Het was natuurlijk publiek geheim dat Andrea Kimi Antonelli de opvolger ging worden van Lewis Hamilton bij Mercedes, enkel de officiële bevestiging ontbrak. Tot aan de zaterdag van de Formule 1 Grand Prix van Italië dan toch.

Teambaas Toto Wolff heet in het persbericht van Mercedes Antonelli natuurlijk van harte welkom bij het team en de Oostenrijker legt uit wat hij met Antonelli en natuurlijk ook met George Russell voor ogen ziet.

"George heeft bewezen dat hij een van de allerbeste coureurs ter wereld is. Hij is niet alleen snel, consistent en vastberaden, maar heeft zich ook ontwikkeld tot een sterke leider binnen het team."

"Kimi heeft consequent het talent en de snelheid getoond die nodig zijn om mee te doen aan de top van onze sport. We weten dat het weer een grote stap omhoog wordt, maar hij heeft indruk op ons gemaakt tijdens zijn F1-tests dit jaar en we zullen hem bij elke stap in het leerproces steunen."

"In George heeft hij een ervaren teamgenoot van wie hij kan leren en aan de hand van wie hij zijn vakmanschap kan aanscherpen. Ik heb er alle vertrouwen in dat ze allebei een grote bijdrage zullen leveren als we verder gaan met het opbouwen van momentum en het gevecht vooraan in het veld."

Ook George Russell ontvangt Antonelli met open armen: "Ik ben erg blij om met Kimi samen te werken in 2025. Zijn staat van dienst in de juniorcategorieën is formidabel en zijn promotie is echt verdiend. Hij is een fantastisch jong talent en net als ik een product van ons juniorprogramma."

"Ik kijk ernaar uit om de ervaring die ik heb opgedaan tijdens mijn eigen reis te gebruiken om Kimi te begeleiden bij zijn overstap naar de F1. Ik weet hoeveel steun Lewis voor me was tijdens mijn tijd als juniorcoureur en sinds ik zijn teamgenoot ben. Ik heb zoveel van hem geleerd en ik hoop dat ik een soortgelijke rol kan spelen voor Kimi."

"Als team bouwen we aan een positief momentum voor volgend jaar. We blijven vooruitgang boeken op de baan en werken er hard aan om alle puzzelstukjes op hun plaats te krijgen en te strijden voor het wereldkampioenschap. Het is echt een opwindende reis die we aan het maken zijn; ik heb er alle vertrouwen in dat Kimi en ik het team vooruit kunnen blijven duwen en kunnen helpen de belofte die we laten zien waar te maken."

Scoort Feyenoord donderdag 19 september tegen Bayer Leverkusen? Dan keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
F1 Werking McLaren-achtervleugel onthuld