Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Mercedes

Wolff verklaart enorme mispeer Hamilton in Australië

Het was even zoeken naar de naam van Lewis Hamilton op de tijdenlijst van de tweede vrije training. 18e! Teambaas Toto Wolff legt uit war het mis is gegaan.

Hamilton Australia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Lewis Hamilton klokte in de tweede vrije training voor de Formule 1 Grand Prix van Australië slechts de achttiende tijd in een sessie waar door het wegvallen van Alexander Albon na diens crash in VT1 slechts 19 coureurs aan deelnamen. Mercedes-onwaardig, weet ook Toto Wolff, die daar tegenover Sky Sports wel een verklaring voor heeft. Dit naar aanleiding van de vraag of hij net als technisch kopstuk Andrew Shovlin van mening is dat men performance heeft gevonden.

"We zijn erin geslaagd te experimenteren, maar we hebben daarbij geen extra performance gevonden. Voor de tweede vrije training hebben we aan de auto van Lewis ingrijpende setupveranderingen doorgevoerd en dat heeft volkomen averechts gewerkt."

Helemaal in paniek is hij niet, maar hij constateert wel dat Mercedes weer achterop ligt: "Dit is natuurlijk waarom we dit soort trainingen hebben en aan de andere kant van de garage liep het wel beter, maar we komen performance tekort. Over één ronde ziet het er nog wel wat beter uit, maar al met al was het geen beste dag."

Is het niet frustrerend om maar niet die broodnodige stappen te kunnen zetten? Wolff antwoordt eerlijk: "Als ik zou zeggen dat ik niet gefrustreerd ben, zou ik liegen. We werken alle mogelijke richtingen uit, maar we krijgen het gouden ei maar niet gevonden."

"Maar we blijven volharden. We hebben eerder gezien dat er echt wel performance in deze auto zit. En ik weiger ook terug te gaan naar de fabriek met de conclusie dat we nu eenmaal deze reglementen niet goed hebben doorgrond. We hebben immers alles in huis om hier bovenop te komen."

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Australië 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Ferrari-overstap Hamilton is kritiek helemaal beu: "Ze blijven shit over me uitkramen"