Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Wolff volledig in de war door vliegende Verstappen: "Heb hier geen verklaring voor"

Max Verstappen heeft poleposition voor zijn thuisrace in Nederland in handen, maar teamgenoot Sergio Perez staat een stuk verder naar achteren en start vanaf P7. "Het gat is vreemd en bizar", stamelde Mercedes-teambaas Toto Wolff.

Terwijl Max Verstappen opnieuw de concurrentie ver achter zich liet in een kwalificatiesessie van het huidige Formule 1-seizoen, ditmaal voor de Grand Prix van Nederland, heeft teamgenoot Sergio Perez het wat lastiger op zaterdag. De Red Bull-coureur kwalificeerde zich op de zevende plaats, met een gat van 1.3 seconden naar Max. Hoe dat kan? Daar weten meerdere prominenten binnen de F1-paddock geen antwoord meer op. Tuurlijk, Verstappen is een topcoureur en wereldkampioen, maar een gat dat zó groot is? Toto Wolff begrijpt er niets meer van. "Checo is geen idioot, dat hebben we in de afgelopen jaren gezien. Hij is een Grand Prix-winnaar, meervoudig zelfs, en dat deed hij al bij Racing Point", zegt hij in Zandvoort tegen onder andere RacingNews365 .

Verbazing

"Ik kan het gewoon niet begrijpen", zo vervolgt de Mercedes-teambaas, kijkend naar het tijdsverschil tussen Verstappen en Perez. "Ik bedoel maar, we hebben al gezien dat Max al zijn teamgenoten heeft vernietigd. Misschien is het zijn vermogen om een auto te krijgen die heel lastig te controleren is, maar áls je hem onder controle krijgt, je dit soort gaten creëert." "Die 1.3 seconden. Ik heb er geen woorden voor, maar het is vreemd", zo oordeelt de Oostenrijker, die zijn coureurs George Russell en Lewis Hamilton zag kwalificeren op de respectievelijk vierde en dertiende startplaats voor de Grand Prix van Nederland.

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel