Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Toto Wolff

Wolff: "Voor het einde van het jaar moet Mercedes een oplossing hebben"

Er is nog steeds geen duidelijkheid over de toekomst van Mercedes-teambaas Toto Wolff in de Formule 1. De Oostenrijkse entrepreneur moet voor het einde van het jaar nog een oplossing vinden voor enkele zaken.

Toto wolff portret
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Eind 2012 en begin 2013 kocht Toto Wolff zich samen met Niki Lauda in bij het Mercedes-team. Het tweetal kreeg samen een aanzienlijk minderheidsbelang in handen.

Tegelijkertijd kregen de twee een positie binnen het team. Toto Wolff werd teambaas en CEO van het het team, terwijl Lauda werd aangesteld als non-executive director.

Het contract van Wolff loopt einde 2020 af en over zijn toekomst is nog geen duidelijkheid. In gesprek met Auto Motor und Sport wordt gevraagd naar zijn toekomst bij de autofabrikant.

In zijn periode bij Mercedes won hij namelijk al zes constructeurstitels en nummer zeven lijkt in de maak. De complexe structuur binnen het team en de rol die de aandelen spelen in het geheel, bemoeilijken echter de situatie.

Ook het feit dat Niki Lauda ruim een jaar geleden helaas kwam te overlijden, heeft de situatie niet makkelijker gemaakt, zo erkent Wolff.

"Ik denk niet dat bijvoorbeeld Liverpool (de Britse voetbalclub die dit jaar de Premier League en vorig jaar de Champions League won, red.) twijfelt over het aanblijven van trainer Jürgen Klopp, net zoals Daimler niet twijfelt aan het aanblijven van Toto Wollf", zo begint hij zijn uitleg.

"We hebben echter een complee structuur binnen het team met complexe contracten, aangezien ik naast mijn positie ook aandelen heb in het team. Dat is meer dan een simpel arbeidscontract zoals Klopp die heeft, met alle respect."

"Dan is er nog de vraag wat er gaat gebeuren met de aandelen van Niki. De gesprekken daarover lopen al lang, maar het gaat de goede kant op. Een ding is zeker: voor het einde van het jaar moeten we een oplossing hebben", aldus Wolff.

Weet Red Bull haar vorm te hervinden of domineert Mercedes ook dit weekend op Silverstone? En weten Alexander Albon en Ferrari zich te bevrijden van de druk? Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Thomas van Groningen blikken vooruit in de RN365 F1-podcast, die hieronder te beluisteren is.

12 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Domenicali Hoogste F1-baas doet een oproep aan Ferrari na vertrek Binotto