Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Wolff vreest het ergste: "Verstappen was direct zeer sterk"

Toto Wolff moet na afloop van de eerste twee trainingen in Mexico toegeven dat Red Bull en Max Verstappen de grote favoriet zijn. De Mercedes-teambaas hoopt op verbetering bij zijn team, maar vreest voor de Oostenrijkse concurrent.

Tijdens de eerste vrije training in Mexico was Mercedes nog sneller, al zei Christian Horner al snel dat dit kwam doordat de Duitse renstal reed met een hogere motorstand . Max Verstappen eindigde in de tweede training echter overtuigend bovenaan de tijdenlijst, bijna een halve seconde sneller dan de Mercedes-coureurs. "Mexico is altijd een circuit dat wat zwaarder voor ons is", moet Toto Wolff toegeven aan ServusTV . De teambaas van Lewis Hamilton en Valtteri Bottas vreest dat een overwinning lastig wordt in Mexico. "De baan ligt beter bij Red Bull en Verstappen was direct zeer sterk vandaag."

Mercedes kan nog verbeteren

Nog niet alle hoop is vervlogen, zo benadrukt Wolff. Red Bull was in de tweede en laatste sessie op vrijdag bijna een halve seconde sneller dan Mercedes, al kan het gat nog gedicht worden. "We zitten er nog wat achter en we moeten alles zien te optimaliseren morgen", aldus Wolff.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"