Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Toto Wolff

Wolff ziet positie Red Bull wankelen na 'vernietiging' door Norris

Max Verstappen moest ruim zijn meerdere erkennen in Lando Norris tijdens de Grand Prix van Nederland. Mercedes-teambaas Toto Wolff waarschuwt Red Bull voor de stand van zaken in het constructeurskampioenschap.

Wolff
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Max Verstappen en Red Bull hadden ongetwijfeld meer verwacht van de Grand Prix van Nederland. Lando Norris was Verstappen met een voorsprong van 22,8 seconden de baas, een enorm verschil. Doordat Oscar Piastri ook nog eens op de vierde plaats eindigde, verkleinde McLaren het gat in het constructeurskampioenschap naar dertig punten. Mercedes-teambaas Toto Wolff gelooft dan ook dat Red Bull de titel zomaar kan verliezen.

"Ik denk dat McLaren sinds de Grand Prix van Oostenrijk van vorig jaar heeft bewezen dat wanneer ze een update meenemen, die ook werkt", zo vertelt Wolff tegenover onder meer RacingNews365. "Dat was indrukwekkend om te zien in de race. Lando heeft in feite de competitie vernietigd door op hards van 42 ronden oud de snelste raceronde te rijden en een verschil van meer dan 20 seconden te creëren. Ik denk dat het constructeurskampioenschap wijd open ligt en dat is goed voor de Formule 1."

Wolff heeft wel het idee dat Verstappen voorlopig nog buiten bereik is. "Max heeft het rijderskampioenschap tot op zekere hoogte nog onder controle. Maar het wordt spannend om te zien of er een wisseling van de wacht volgt en in hoeverre wij dan mee kunnen doen. We waren de laatste paar races in staat om mee te vechten en ik ben benieuwd waar we geëindigd waren als we een normale auto in Zandvoort hadden. Ik denk niet dat we Norris hadden verslagen, maar misschien hadden we dan wel een iets betere positie gehad."

Scoort Feyenoord donderdag 19 september tegen Bayer Leverkusen? Dan keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Hakkinen gelooft niet in 'toevallige' vormdip Red Bull