Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Wolff wanhoopt niet na tegenvaller: "Voorbereid op dit soort grote verliezen"

James Vowles is het meest recente kopstuk dat Mercedes verlaat, maar Toto Wolff gelooft dat het team de structuur heeft om het verlies van hoogwaardig personeel op te vangen.

Toto Wolff zegt dat Mercedes 'altijd voorbereid' is op het verlies van knappe koppen in de Formule 1, zo ook op het vertrek van James Vowles naar Williams. Strategiechef Vowles werd na bijna 20 jaar in Brackley in januari benoemd tot de nieuwe teambaas van Williams, en volgt daarmee het voorbeeld technisch directeur James Allison en motorgoeroe Andy Cowell die de afgelopen jaren zijn vertrokken of hun taken hebben verminderd. Maar Wolff ziet deze zogenaamde braindrain van talent niet als negatief, maar gelooft juist dat het de kracht van de Mercedes-operatie laat zien.

"Als organisatie moet je er altijd op voorbereid zijn dat je leden kunt verliezen", verklaarde Wolff aan de media, waaronder RacingNews365 . "We hebben het vaker meegemaakt dat mensen opstapten en een openstaande positie achterlieten of bij een ander team gingen werken. Voor mij is dat alleen maar een bewijs dat we ons ontwikkelen en met capabele mensen werken. "Er blijft echter geen leegte achter, want we bespreken al jaren de opvolgingsplanning op dit gebied. We zijn altijd erg afhankelijk geweest van de capaciteiten van James en we hebben een paar jaar geleden uiteengezet hoe dat verder zou gaan als hij zou besluiten iets anders te gaan doen binnen Mercedes of daarbuiten. "We hebben 90 mensen, van wie sommigen zeer ervaren zijn, maar niet altijd op de voorgrond traden, en ook anderen binnen de organisatie zijn gegroeid. De afgelopen zes maanden hebben ze de stuurknuppel ter hand genomen - en daarvoor al een tijdje onder toezicht van James." "Ik voel me zeer op mijn gemak met de infrastructuur voor de toekomst en geloof niet dat er plotseling een zwakke plek is ontstaan."

Viaplay
x
Verstappen Verstappen geëerd met plekje in uiterst exclusieve wereldlijst