Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Toto Wolff

Wolff spreekt over 'giftige diva' bij Mercedes

Het raceweekend staat voor de deur. Toto Wolff tempert alvast de verwachtingen. De nieuwe Mercedes-bolide is volgens hem een 'giftige' diva die niet heel makkelijk te temmen is.

Bottas Bahrain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Het was geen beste vertoning van Mercedes tijdens de testsdagen in Bahrein. De kampioenen hadden het op het oog heel lastig, maar velen denken dat het allemaal wel meeviel met de problemen van Mercedes, dat zelf Red Bull uitriep tot favoriet. Het team van Max Verstappen moest daar niets van weten.

Toto Wolff is er in ieder geval van overtuigd dat Mercedes dit jaar niet een brave, razendsnelle wagen heeft, net als vorig jaar. Integendeel. "Het lijkt erop dat we net als twee jaar geleden weer een diva hebben als auto", zo luidt zijn conclusie in aanloop naar de Grand Prix van Bahrein.

Daarmee doelt hij op de instabiele achterkant. Die problemen kwamen door de geringe testtijd minder snel aan het licht en zijn minder makkelijk op te lossen. "Wat natuurlijk niet geholpen heeft, is dat we minder testdagen hadden en tijdens de eerste testdag meteen schade hadden aan de versnellingsbak."

"Dan loop je natuurlijk tegen problemen aan", redeneert de Oostenrijker in gesprek met ORF. "We begrijpen onze wagen nog niet zoals we hadden gehoopt. Er zitten nog wat gremlins in die we nog op moeten lossen, maar we staan er in ieder geval niet zo goed voor als de vorige jaren."

Waarom verdenkt iedereen het team er dan van dat slechts toneelspelen dat er problemen zijn? Volgens Wolff is dat te verklaren aan de hand van de sterke vorige seizoenen. "We hebben natuurlijk een aantal hele goede jaren gehad en daarom zegt iedereen dat we aan het sandbaggen zijn, dat we opzettelijk langzamer gaan."

Opzettelijk was dat zeker niet en Wolff is er zeker van dat Mercedes niet het te kloppen team zal zijn aankomend weekend. "We waren zeker niet het sterkste team, zeker over een snelle ronde. In combinatie met de wind was onze wagen redelijk instabiel en een enigszins 'giftig' om te besturen. Dat moeten we onder controle krijgen", aldus de Mercedes-teambaas.

Ook interessant:

Max Verstappen en Red Bull oogden ijzersterk, terwijl Mercedes het verrassend lastig had tijdens de testdagen. Wat betekent dit voor de titelkansen van Verstappen?

Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Magistrale Verstappen deelt Perez de knock-out uit in Monaco