Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Wolff: 'Wedstrijdleiding wel degelijk consequent met uitdelen straffen'

Mercedes-teambaas Toto Wolff stelt dat de wedstrijdleiding wel degelijk consequent is met het uitdelen van straffen. Vrijwel iedereen geeft momenteel af op de manier waarop de wedstrijdleiding coureurs berispt, maar de Oostenrijker vormt daarop dus de eenzame uitzondering.

Wellicht is het geen toeval dat Wolff op de hand is van de wedstrijdleiding is, aangezien vooral Ferrari de laatste races ten prooi viel aan de stewards. Sebastian Vettel kreeg in Frankrijk een tijdstraf van vijf seconden, terwijl Kimi Raikkonen in Groot-Brittannië een tijdstraf van tien seconden aan de broek kreeg. Het waren vergelijkbare incidenten, maar toch kregen de Scuderia-rijders verschillende straffen. Volgens Wolff is er echter geen sprake van inconsequente besluitvorming: "Er wordt gewoon gekeken naar eerdere vergrijpen en daarnaast wordt het reglementenboek ter hand genomen. Daarin staat een keur aan mogelijk straffen, waar de wedstrijdleiding in mijn ogen altijd een juiste berisping uit kiest."

De Mercedes-teambaas is wel van mening dat de gevolgen van een straf meer moeten worden meegewogen bij het toekennen ervan, zeker als een incident gevolgen heeft voor het gevecht om de overwinning: "Ik denk dat we eens goed met elkaar in gesprek moeten over de vraag of we dat soort bepalende incidenten op dezelfde manier moeten benaderen als alle andere incidenten."

Viaplay
x
Max Verstappen grijpt naast prestigieuze prijs