© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Wolff: 'Wedstrijdleiding wel degelijk consequent met uitdelen straffen'

11 jul. 2018 15:40 Jan van der Burgt 0 reacties
Mercedes-teambaas Toto Wolff stelt dat de wedstrijdleiding wel degelijk consequent is met het uitdelen van straffen. Vrijwel iedereen geeft momenteel af op de manier waarop de wedstrijdleiding coureurs berispt, maar de Oostenrijker vormt daarop dus de eenzame uitzondering.

Wellicht is het geen toeval dat Wolff op de hand is van de wedstrijdleiding is, aangezien vooral Ferrari de laatste races ten prooi viel aan de stewards. Sebastian Vettel kreeg in Frankrijk een tijdstraf van vijf seconden, terwijl Kimi Raikkonen in Groot-Brittannië een tijdstraf van tien seconden aan de broek kreeg.

Het waren vergelijkbare incidenten, maar toch kregen de Scuderia-rijders verschillende straffen. Volgens Wolff is er echter geen sprake van inconsequente besluitvorming:

"Er wordt gewoon gekeken naar eerdere vergrijpen en daarnaast wordt het reglementenboek ter hand genomen. Daarin staat een keur aan mogelijk straffen, waar de wedstrijdleiding in mijn ogen altijd een juiste berisping uit kiest."

De Mercedes-teambaas is wel van mening dat de gevolgen van een straf meer moeten worden meegewogen bij het toekennen ervan, zeker als een incident gevolgen heeft voor het gevecht om de overwinning:

"Ik denk dat we eens goed met elkaar in gesprek moeten over de vraag of we dat soort bepalende incidenten op dezelfde manier moeten benaderen als alle andere incidenten."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen