© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

Wolff: "Wij hebben de verkeerde dingen van Pirelli gevraagd"

19 nov. 2018 17:30 René Oudman 1 reacties
De Formule 1-races zijn geen Formule 1-races meer, zo klinkt het steeds vaker uit de monden van autosportliefhebbers. Anno 2018 moeten de coureurs vaker dan ooit besparend rondrijden: de banden spelen daarin een grote factor.

Mercedes-teambaas Toto Wolff is van mening dat het niet de schuld is van bandenfabrikant Pirelli. De Oostenrijker onderstreept de woorden van F1-sportief eindverantwoordelijke Ross Brawn, die zei dat de rubberleverancier gewoonweg in een lastig parket is geparkeerd.

"In de afgelopen seizoenen hebben wij, Formule 1-teams, de verkeerde dingen van Pirelli gevraagd", liet Wolff weten. "Door de banden alsmaar zachter te maken probeerden we het aantal pitstops te verhogen. De strategen zijn echter op een punt aanbeland dat ze de snelste racetijd kunnen bereiken met één pitstop. Het draait nu allemaal om het managen van de banden."

Wolff denkt dat niet zachtere, maar hardere banden de oplossing zijn. Al met al meent de Oostenrijker dat Pirelli het beste kan aangeven wat de route wordt, die men inslaat. "Zij hebben de kennis en de kunde, het is makkelijk om als buitenstaander in deze discussie te blijven hangen."

Ondanks dat Pirelli voor 2018 de hypersoft introduceerde, worden de meeste Formule 1-races door de rijders afgewerkt middels slechts één pitstop voor nieuw rubber.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen