Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Wolff wijst beschuldigend naar Verstappen: "Data bewijst het"

Toto Wolff haalde tijdens de Grand Prix van Saoedi-Arabië opgelucht adem toen Lewis Hamilton als eerste over de lijn kwam, want er was werkelijk waar van alles gebeurd tijdens de race in Jeddah. Het incident tussen Max Verstappen en de Mercedes-coureur, waarbij laatstgenoemde achter op de wagen van de Nederlander reed, is logischerwijs het meest besproken moment. Toto velt zijn oordeel.

Toto Wolff zag een bizarre race in Saoedi-Arabië. Hij reageert in gesprek met Sky Sports op het incident tussen zijn coureur Lewis Hamilton en Max Verstappen, die elkaar in ronde 39 tegenkwamen. "Dit is nog niet voorbij denk ik... Hamilton verdiende het te winnen", reageert Wolff. "We hadden er een paar keer uit kunnen liggen met een kapotte voorvleugel, maar ik wil de vuile was niet buiten gaan hangen. Het was spectaculair, maar geen goede race." Volgens Wolff was Max de schuldige, want hij deed een braketest , zo oordeelt hij net als zijn coureur zelf. "De telemetrie bewijst dat Max remt, versnelt en weer remt."

Wolff wijst naar verzachtende omstandigheden

Volgens de Oostenrijker wist zijn coureur niet dat hij voorbij gelaten zou gaan worden door Verstappen. "Lewis wist niet dat Max hem voorbij ging laten. We hebben niet goed de berichten doorgekregen." Ook was Hamilton volgens de teambaas helemaal niet bezig de DRS-lijn, die even verderop lag. "Nee, de DRS zat niet eens in Lewis zijn hoofd. Dat zag je bij de tweede keer dat Max hem voorbij liet. Het was zo intens, de gebeurtenissen die elkaar zo snel opvolgden", zucht hij. Misschien was Lewis gewoon in de war, oordeelt Wolff. "Het zou verwarring kunnen zijn, absoluut. We moeten goed, of ja de stewards moeten goed naar de telemetrie kijken en dan tot een oordeel komen of het verwarring was. Als de coureurs niet op de juiste manier zijn ingelicht, dan gaat dat een grote rol spelen", aldus de Mercedes-man.

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden