Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Toto Wolff

Wolff wil terugslaan in Saoedi-Arabië: "Meteen een stap voorwaarts zetten"

Toto Wolff wil met Mercedes een 'constanter' weekend neerzetten in Saoedi-Arabië. De teambaas vond het resultaat in Bahrein teleurstellend en kan uiterst goed uitleggen waarom. Koelingsproblemen waren de boosdoener.

Toto Wolff 2024
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RacingNews365/Michael Potts

Mercedes had ongetwijfeld op een betere seizoensstart gehoopt in Bahrein. George Russell kwalificeerde zich als derde, maar viel door koelingsproblemen terug naar de vijfde plaats in de race. Bij Lewis Hamilton ging het niet veel beter. De Brit ging de verkeerde kant op met de set-up en kwam er daardoor niet aan te pas. De zevende plaats was het resultaat en ook hij had koelingsproblemen.

Een week later krijgt Mercedes een nieuwe kans in Saoedi-Arabië. Toto Wolff hoopt op een beter weekend. "Onze race in Bahrein was teleurstellend. We hadden op een betere prestatie gehoopt na onze snelheid in de vrije trainingen en de kwalificatie. Beide coureurs waren eerder in het weekend blij met de balans en het stabielere platform dat de W15 bood. Helaas kwamen op zaterdagavond onze prestaties qua koeling niet overeen met onze voorspellingen."

En dat probleem had grote gevolgen, stelt Wolff. "Dat dwong ons al vroeg in de managementmodus te gaan, wat weer tot gevolg had dat de bandentemperaturen niet optimaal waren. Dat kostte ons de kans om ons ware potentieel te zien. Het was een frustrerende start van het seizoen, maar we zullen er van leren."

Pijlen op Saoedi-Arabië

Wolff hoopt in Saoedi-Arabië weer meer over de pikorde van het veld te leren. "We krijgen meteen de kans om een stap voorwaarts te zetten. Djedda is een stratencircuit op hoge snelheid. Het is goed om meer over de nieuwe auto te leren op een heel ander circuit dan Bahrein. We streven naar een consistenter weekend en willen begrijpen hoe goed we presteren ten opzichte van de rest van de grid."

De Oostenrijker kijkt ook met interesse naar de F1 Academy. In Saoedi-Arabië werkt de raceklasse voor vrouwen haar eerste raceweekend af aan de zijde van F1. "Het is ook geweldig om de F1 Academy in Saoedi-Arabië in actie te zien. Voor het eerst zijn we er als team bij betrokken. We kijken er naar uit om onze jonge coureur Doriane Pin in actie te zien en het kampioenschap het hele jaar door te steunen."

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'