Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Wolff zag Mercedes-personeel naar Red Bull vertrekken: "Andersom gebeurt het ook"

De Mercedes-fabriek loopt leeg. Maar wordt ook weer aangevuld met vers personeel van andere teams, als we teambaas Toto Wolff mogen geloven.

Sinds het vertrek van Honda uit de Formule 1 is Red Bull hard aan de weg aan het timmeren met het opzetten van een eigen motorproductie onder de naam 'Red Bull Powertrains'. Het team uit Milton Keynes heeft daar natuurlijk personeel voor nodig en het valt op dat veel mensen die in de gloednieuwe fabriek rondlopen al eens eerder werkzaam waren bij concurrent Mercedes. Veel van het personeel dat bij Red Bull rondloopt, komt namelijk van het team van Toto Wolff af. De Mercedes-teambaas kan er niet van wakker liggen: "Ik denk dat ik dit al eerder heb gezegd maar Red Bull Powertrains is een erg ambitieus en dapper project. HPP (Mercedes High Performance Powertrains) heeft duizend werknemers en we zijn een aantal werknemers kwijtgeraakt aan Red Bull, op dezelfde manier waarop we een aantal mensen aan Ferrari en Renault verloren zijn."

Andersom gebeurt het ook

Het is dus de normaalste zaak van de wereld dat het personeel tussen de F1-teams wisselt. Volgens Wolff heeft Mercedes ook heel veel personeel van andere teams in dienst. "Het is ook andersom zo. We scheppen alleen niet op over de mensen die van Red Bull naar ons toe gekomen zijn. Ik zal ook geen namen noemen. Zo hebben we continu een instroom van Red Bull-personeel, net als van andere teams. We bespreken dit ook regelmatig met elkaar. Dus het gebeurt de hele tijd. We wensen de mensen die zij hebben aangenomen daarom ook het beste." De positie van de werknemers is volgens de Oostenrijker soms wel verschillend in vergelijking met hun positie bij het voorgaande team: "Sommigen waren met pensioen in onze organisatie maar kwamen daar terug in een leidende positie, en dat is prima. Zij krijgen een tweede kans."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"