Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Toto Wolff

Wolff zet vraagtekens bij Red Bull-motorproject: "Dat is niet genoeg om competitief te zijn"

Red Bull zal vanaf 2025 verder gaan met motoren die de renstal zelf heeft ontworpen en ontwikkeld. Momenteel is men daarvoor hard bezig om nieuwe mensen binnen te halen. Mercedes raakte wat personeel kwijt, maar Toto Wolff denkt niet dat Red Bull op die manier zomaar competitief zal zijn met haar eigen motor.

Wolff Horner
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Toen Honda besloot om per 2022 de sport te verlaten, schakelde Red Bull snel door. Het zette een groots plan op. Vanaf 2022 zou de renstal het intellectuele eigendom van Honda overnemen en daarmee verder gaan tot aan de introductie van de nieuwe motorreglementen.

Vanaf dan, 2025, zal Red Bull met haar eigen ontwikkelde motor gaan racen. Daarvoor heeft het Red Bull Powertrains opgezet en bouwt het naast de al bestaande fabriek extra hallen waar de motor tot leven zal komen.

Het eerst heikele punt waar Red Bull druk mee bezig is, is het zoeken van personeel. De afgelopen weken wandelden er enkele (grote) namen van de motorafdeling van Mercedes naar die van Red Bull, tot onvrede van de kampioenen.

Toto Wolff kan echter wel begrip opbrengen voor de grote concurrent, zo vertelt hij in een interview met Motorsport Total. "Als ik een nieuwe fabriek op zou zetten, dan zou ik het ook zo doen. Er is echter nog een lange weg te gaan om van een handvol mensen naar een volledig opererende motorfabriek te gaan."

Toch denkt de Oostenrijker dat het het team van Max Verstappen kan lukken, maar ze hebben nog een lange weg te gaan. "Ik denk dat Red Bull het kan met de middelen die ze er in stoppen, maar Mercedes en andere teams zijn al decennia aanwezig in de sport en hebben dit soort structuren opgezet. Vijftien medewerkers en een leeg stuk grond is niet genoeg om binnen drie jaar een eigen competitieve motor mee te bouwen."

Ondanks dat kan Mercedes niets anders dan Red Bull en haar motorambities serieus nemen. "We nemen ze heel serieus, want het is een geweldig team met zakken die diep genoeg zijn om zo'n avontuur aan te gaan. We weten echter een ding: in de Formule 1 heeft alles tijd nodig. Geen enkel geldbedrag kan de normale leercurve versnellen."

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Spanje 2021 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Verstappen terecht kritisch op dominant Red Bull