Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Toto Wolff

Wolff ziet Ferrari kwakkelen: "Ze doen het niet heel goed"

Toto Wolff laat weten dat Mercedes graag mee wil strijden voor de overwinningen met Red Bull en Ferrari. Maar ziet de Italiaanse renstal langzamerhand terugvallen vergeleken met Red Bull.

Wolff Binotto
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Mercedes zit op het moment in niemandsland. Volgens de teambaas Toto Wolff zijn ze duidelijk het derde team, maar verreweg van het tweede of het vierde team'. In gesprek met Krone laat Wolff weten zo snel mogelijk verandering te willen zien om mee te kunnen strijden voor de overwinning.

"Hoewel we nog niet meedoen, wil ik ook echt een gevecht zien tussen Ferrari en Red Bull. Maar op dit moment doet Ferrari het allemaal niet zo goed", waar de teambaas van Mercedes refereert naar een rijdersfout in Imola, motorproblemen in Spanje en een strategische fout in Monaco.

Wolff is gebrand om de Duitse renstal mee te laten strijden met de twee titanenteams. "Zo snel mogelijk, maar in deze sport kosten sommige dingen tijd. Voor mij persoonlijk is het saai. Er komen geen emoties los als ik zie dat we niet voor overwinningen kunnen strijden. Maar we zullen alles doen om de achterstand in te halen."

"We willen competitiever zijn, het gat verkleinen en niet meer stuiteren op het rechte stuk", antwoordt Wolff op de vraag wat zijn verwachtingen zijn voor Bakoe. Tijdens de eerste vrije training leek dat overigens een utopie, want gestuiterd werd er zeker door de Silver Arrows.

Wolff: "We zijn sceptischer"

Hoewel de Duitse renstal de snelheid wel lijkt te hebben zoals ze hebben laten zien op de vrijdag tijdens het Grand Prix-weekend in Spanje, is dit volgens Wolff nog geen zekerheid dat de snelheid er voor de rest van het seizoen is.

"Vroeger zei men dat als je sterk was in Barcelona, het hele seizoen goed zou zijn. Dat is niet meer het geval", legt Wolff uit. "We moeten niet in de modus terecht komen waarin we kijken naar individuele rondes en zeggen dat we daar goed waren. Wij zijn sceptischer, we willen nagaan wat in Barcelona heeft gewerkt en daarop willen we voortborduren."

Ook interessant:

Verstappen moet wederom boven zijn Red Bull uitstijgen

In de nieuwste RN365 F1-podcast blikken we uitgebreid vooruit op de GP van Azerbeidzjan, maar staan Tom Coronel en co. ook stil bij alle andere gebeurtenissen in F1. Wat te denken van de contractverlenging van Sergio Perez? Beluister de nieuwe podcast hieronder.

12 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Geen grote updates meer voor Verstappen en Perez