Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Wolff wil geen onderzoek naar crash Perez: "Genoeg PR-hoofdpijndossiers voor Red Bull"

Wat Mercedes-teambaas Toto Wolff betreft komt er geen onderzoek naar de crash van Sergio Perez in de kwalificatie voor de Formule 1 Grand Prix van Monaco. Dit naar aanleiding van de woorden van de FIA dat ze 'er voor open staan'.

Mercedes-teambaas Toto Wolff heeft aangegeven dat hij niet wil dat de crash van Sergio Perez in de kwalificatie voor de Formule 1 Grand Prix van Monaco onderzocht wordt. Boze tongen beweren na de teamorder-controverse bij Red Bull tussen Max Verstappen en Sergio Perez dat een opzettelijke crash van de Mexicaan tijdens die bewuste kwalificatie de reden was van het weigeren van de teamorder door de Nederlander. FIA-president Mohammed Ben Sulayem gaf aan dat hij er niet voor terugdeinst de zaak te onderzoeken als daar aanleiding voor zou worden gegeven. Die aanleiding zal Wolff hem dus niet geven. Wat hem betreft is een dergelijke kwestie sowieso moeilijk aan te tonen: "Wij beschikken niet over de data, want datavergaring verloopt in Monaco nooit heel soepel", aldus de Oostenrijker tegenover onder andere RacingNews365 in de persconferentie voor teambazen. "Ik ken Sergio bovendien al een tijdje. Zou een coureur werkelijk schade aan de versnellingsbak riskeren door zijn auto opzettelijk in de muur te zetten?", zo vraagt hij zich af. "Met de manier waarop hij crashte kan je zomaar aan de staart van de grid komen te staan. In mijn ogen parkeer je een auto, áls je dat al zou willen, op een hele andere manier."

Wolff voorstander van regelwijziging

Wolff vat zijn idee over de kwestie tot slot krachtig samen: "We hebben de laatste weken genoeg PR-hoofdpijndossiers gehad rond Red Bull, ik denk dat we prima zonder een nieuwe controverse kunnen." Inhakend op het thema wordt Wolff gevraagd of de F1 moet overwegen soortgelijke regels als in de IndyCar in te veren. Daar staat reglementair vastgelegd de coureurs die een rode vlag of dubbele gele vlag veroorzaken, hun rondetijden in dienen te leveren. "Dat is een goed idee. Als ik me niet vergis bestaat die regel ook in de Formule E. Dat is zeker iets wat we in kunnen voeren", zo besluit hij.

Viaplay
x
LIVE Reacties na zeer dominante zege Verstappen in Bahrein