© Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Worden Sainz en Peterhansel uit de Dakar Rally gezet?

15 jan. 2018 19:25 Ruud Dimmers 0 reacties
De wedstrijdleiding van de Dakar Rally buigt zich op dit moment over een mogelijke straf voor Carlos Sainz en Stephane Peterhansel. De beide Peugeot-coureurs waren betrokken bij een aanrijding met Nederlander Kees Koolen, maar reden door.

Sainz en Peterhansel hangt zware straf boven het hoofd

Het incident tussen Koolen en de Peugeot-coureurs vond plaats tijdens de zevende etappe. De Nederlander werd van zijn quad gereden door een van de Peugeots. Deze reed door en ook de tweede coureur stopte niet om hulp te verlenen.

Kees Koolen heeft bij de wedstrijdleiding een protest ingediend tegen het Peugeot-duo en laat weten dat hij van zijn quad is gereden door de voorste Peugeot. Dat zou leider Carlos Sainz zijn geweest, zo blijkt uit GPS-data. De Spanjaard reed door en ook teamgenoot Stephane Peterhansel stopte niet voor het incident.

Koolen en Sainz deden vandaag hun verslag bij de wedstrijdleiding. Deze buigt zich momenteel over de kwestie. In de Dakar Rally zijn coureurs verplicht om te stoppen na een aanrijding. Dit geldt ook voor coureurs die als eerste bij een gecrashte deelnemer komen. Zij moeten benodigde hulp bieden en de organisatie inseinen.

Koolen liet aan RTL GP weten dat hij geraakt was door een van de Peugeots. "Op kilometer 184 hoorde ik de sentinel. Toen ik omkeek zag ik een Peugeot en meteen ging ik de lucht in. Die Peugeot raakte mij vol, maar stopt niet. Hij reed vol gas door."

De wedstrijdleiding wacht een zware opgave. Carlos Sainz is de leider in de rally en Peterhansel bezet de derde plaats. Eerder deze rally werd MINI-rijder Yazeed Al-Rajhi zou om dezelfde reden al zijn gediskwalificeerd. De lichtste straf is een forse tijdstraf voor Sainz en/of Peterhansel als zij schuldig worden bevonden.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen