Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Worden Sainz en Peterhansel uit de Dakar Rally gezet?

De wedstrijdleiding van de Dakar Rally buigt zich op dit moment over een mogelijke straf voor Carlos Sainz en Stephane Peterhansel. De beide Peugeot-coureurs waren betrokken bij een aanrijding met Nederlander Kees Koolen, maar reden door.

Het incident tussen Koolen en de Peugeot-coureurs vond plaats tijdens de zevende etappe. De Nederlander werd van zijn quad gereden door een van de Peugeots. Deze reed door en ook de tweede coureur stopte niet om hulp te verlenen. Kees Koolen heeft bij de wedstrijdleiding een protest ingediend tegen het Peugeot-duo en laat weten dat hij van zijn quad is gereden door de voorste Peugeot. Dat zou leider Carlos Sainz zijn geweest, zo blijkt uit GPS-data. De Spanjaard reed door en ook teamgenoot Stephane Peterhansel stopte niet voor het incident. Koolen en Sainz deden vandaag hun verslag bij de wedstrijdleiding. Deze buigt zich momenteel over de kwestie. In de Dakar Rally zijn coureurs verplicht om te stoppen na een aanrijding. Dit geldt ook voor coureurs die als eerste bij een gecrashte deelnemer komen. Zij moeten benodigde hulp bieden en de organisatie inseinen.

Koolen liet aan RTL GP weten dat hij geraakt was door een van de Peugeots. " Op kilometer 184 hoorde ik de sentinel. Toen ik omkeek zag ik een Peugeot en meteen ging ik de lucht in. Die Peugeot raakte mij vol, maar stopt niet. Hij reed vol gas door." De wedstrijdleiding wacht een zware opgave. Carlos Sainz is de leider in de rally en Peterhansel bezet de derde plaats. Eerder deze rally werd MINI-rijder Yazeed Al-Rajhi zou om dezelfde reden al zijn gediskwalificeerd. De lichtste straf is een forse tijdstraf voor Sainz en/of Peterhansel als zij schuldig worden bevonden.

Viaplay
x
Live Kwalificatie Formule 1 GP China 2024