Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Wordt de nieuwe Mercedes een Red Bull-kopie?

Mercedes-teambaas Toto Wolff maakt er geen geheim van dat zijn team nog de overstap maakt naar een Red Bull-concept. Dit zou hij zonder schaamte doen, als de auto maar snel is.

Het zero-pod concept van de Mercedes-bolide heeft nog maar weinig bewezen in de Formule 1. In 2022 werd er regelmatig een podiumplaats bemachtigd, maar de teller van het aantal overwinningen staat na een seizoen en een beetje op 1. Langzaam maar zeker wordt er gekeken naar het overstappen op een ander concept. Overstappen naar een winnend concept, zoals dat van Red Bull, is dan geen ondenkbare optie. Mercedes-teambaas Toto Wolff maakt er geen geheim van dat het een optie is. "We hebben nog geen houvast over hoe de auto eruit komt te zien, maar het moet gewoon de snelst mogelijk racewagen zijn", zei hij onlangs tegen de media, waaronder RacingNews365. Als die auto eruit ziet als een Red Bull... het maakt me niet uit. Hij moet gewoon snel zijn." Volgens de Oostenrijker valt het wel mee hoe pijnlijk het is om een 'Red Bull-kopie' te maken. "Ik schaam me er niet voor, zolang de auto maar snel is."

Mercedes belooft verbetering

Wolff legt uit dat bij een nieuwe Mercedes-bolide alles wordt heroverwogen. "Alle aerodynamische onderdelen die zichtbaar zijn bij de auto, van de zijkant tot aan de diffuser en de beam wing. Ook veel bij de vloer, natuurlijk, dit met het oog op het ground effect. Daarnaast moet gekeken worden naar de complete opbouw van het bodywork." "Het is letterlijk de hele auto wat op zijn kop wordt gezet. Of er iets goeds uitkomt, dat zullen we gaan zien", aldus de Mercedes-teambaas.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"