Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Wordt het een knallend einde voor Max Verstappen bij GP Abu Dhabi?

Het F1-seizoen 2017 komt tot een einde zondag rond de klok van half vier in Abu Dhabi. De hoofdprijzen zijn al vergeven, maar Max Verstappen en zijn concurrenten willen met een uitstekend gevoel de winterstop ingaan.

De Formule 1 Grand Prix van Abu Dhabi Race nummer twintig en alweer de laatste van het seizoen 2017. Op het Yas Marina circuit starten de coureurs zondagmiddag om 14:00 Nederlandse tijd. Bij het vallen van de duisternis begint de race en het seizoen wordt letterlijk afgesloten met prachtig vuurwerk. Het circuit is werkelijk prachtig om te zien. Kosten nog moeite zijn bij de realisatie ervan gespaard en het resultaat mag er zijn. Op en boven de baan is een prachtig en exclusief hotel gerealiseerd dat prachtig verlicht wordt.

Het circuit zelf is een mix van diverse stijlen. Twee lange rechte stukken zijn in het voordeel van Mercedes, maar de langzame en technische derde sector is op papier in het voordeel van de Red Bull van Max Verstappen. Bij de start is het traditioneel dringen in de eerste chicane en de hairpin, waarna de coureurs met drie dik langs elkaar over het rechte stuk racen. Bandenleverancier Pirelli heeft de soft, supersoft en ultrasoft banden meegenomen. De voorkeur van de coureurs gaat daarbij uit voor de allerzachtste compound. Daarbij is het de verwachting dat de coureurs één pitstop maken.

Wie pakt de zege in Abu Dhabi? Lewis Hamilton wil ongetwijfeld revanche voor zijn mislukte kwalificatie in Brazilië. De wereldkampioen maakte een zeldzame fout en crashte. Na een indrukwekkende inhaalrace finishte hij nog als vierde. Sebastian Vettel profiteerde en behaalde voor het eerst sinds juli weer eens het maximale resultaat. Max Verstappen reist met gemengde gevoelens af naar Abu Dhabi. De Nederlander was de laatste maand in topvorm en wil nog niet dat het seizoen afgelopen is. Anderzijds weet hij dat Renault alle zeilen bij moet zetten om de motoren in topconditie te houden. Reserveonderdelen zijn er niet of nauwelijks waardoor het alles of niets wordt voor de Nederlander. Vorig seizoen kende Verstappen een uitstekende inhaalrace. Na een spin in de eerste bocht finishte Max alsnog als vierde. Vooraan stond de race in het teken van de strijd om de wereldtitel tussen Hamilton en Rosberg. Een zenuwslopend spel werd er gespeeld door de Brit, maar uiteindelijk was het Nico Rosberg die de titel veroverde. Wie de editie van 2017 wint weten we zondag rond de klok van half 4. Het wordt hoe dan ook een knallend einde met een spectaculair vuurwerk. Hoe laat begint de GP van Abu Dhabi? 24 november 2017 10:00-11:30 1e Vrije Training 14:00-15:30 2e Vrije Training 25 november 2017 11:00-12:00 3e Vrije Training 14:00-15:00 Kwalificatie 26 november 2017 14:00-16:00 Race Vanzelfsprekend zijn de trainingen, kwalificatie en race live te volgen via Racingnews365.nl

Viaplay
x
GP China Verstappen houdt kaarten tegen de borst: "We betreden het onbekende"