Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Wurz vreest voor F1-toekomst Perez: "Wie durft een gehavende leeuw aan te trekken?"

Sergio Perez staat flink onder druk bij Red Bull en kan zomaar vroegtijdig aan de kant worden geschoven. Voormalig Formule 1-coureur Alexander Wurz vreest voor de toekomst van de Mexicaan.

Perez Hungary
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Donkere wolken pakken zich samen boven Sergio Perez. De Mexicaan presteert de afgelopen tijd niet naar behoren en moet vrezen voor zijn Red Bull-stoeltje. In zijn hagelnieuwe contract staan namelijk twee clausules die het mogelijk maken om hem in de zomerstop opzij te schuiven en ook in Hongarije ging het niet van een leien dakje door een crash in de kwalificatie. Voormalig Formule 1-coureur Alexander Wurz is bang dat Perez uit de koningsklasse gaat verdwijnen.

"Ik vind de huidige situatie spijtig", zo wordt Wurz geciteerd door Motorsport-Total. "Alles zit nu tegen en dat is mentaal zwaar. Ik weet honderd procent zeker dat hij de oude, normale 'Checo' zou zijn als hij nu in een andere auto zou zitten, met een andere teamgenoot. Dan is hij op sommige dagen echt heel goed en behaalt hij geweldige resultaten met geweldig bandenmanagement, zelfs in mindere auto's."

Zijn huidige prestaties breken hem echter op, ziet Wurz. "Het feit dat iedereen in de paddock het over hem en zijn zwaktes heeft, put je uit. Je kunt je er niet voor verbergen en dat zien we nu. Ik vind dat heel jammer. De grote vraag is ook of iemand een gehavende leeuw durft aan te trekken. Blijft hij mank lopen en niet meer goed bijten?"

Fout?

De woorden van Wurz zijn duidelijk: misschien verdwijnt Perez snel uit de Formule 1 nu hij voor een nieuw Red Bull-contract is gegaan. "Ik denk dat hij misschien te laat de sprong heeft gemaakt om als topcoureur ergens jarenlang onder contract te staan. Hij is al pokerend de huidige situatie ingegaan. Je hoeft geen medelijden met hem te hebben. Hij verdient veel geld, hij krijgt een kans. Maar het is een dunne lijn."

Wurz vindt het wel lastig om aan te wijzen wie Perez zou moeten vervangen bij Red Bull. "Mijn onderbuikgevoel zegt dat ik Yuki Tsunoda en Liam Lawson bij hetzelfde team (RB, red.) zou willen zien om te bepalen wie de toekomst heeft. Ik zou voor Daniel Ricciardo kiezen (bij Red Bull, red.), om te zien of hij naast Max Verstappen in het team past. Ik zou hem nog steeds die kans geven en dan bekijken hoe de twee jonkies het doen. Het gevaar is wel dat je het constructeurskampioenschap verliest als Ricciardo het tempo niet kan volgen. Maar wie zou de beste kandidaat zijn om te winnen bij de constructeurs? Naast Max is het nooit makkelijk. Wie van de drie kan dat het beste? Ik weet het niet."

Ook interessant:

De Grand Prix van Hongarije zorgde voor flinke opschudding in de Formule 1. Een woedende Max Verstappen op de boordradio, twee McLaren-coureurs die vraagtekens hadden bij de teamorders en een touché tussen Verstappen en Lewis Hamilton. Joris Mosterdijk bespreekt alle gebeurtenissen met Ruud Dimmers en speciale gast Rudy van Buren in een gloednieuwe podcast van RacingNews365!

Bekijk je de podcast liever op YouTube? Klik dan hier.

We zijn genomineerd voor Website van het Jaar! Kunnen we op jouw steun rekenen om te winnen? Alvast hartelijk dank voor je stem!

Stem op RacingNews365

Praat mee!

Viaplay
x
Mega salaris! 'Newey strijkt enorm salaris op bij nieuwe werkgever'