Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
MotoGP nieuws

Quartararo vervangt Rossi bij Yamaha

Dinsdag werd bekend dat het contract van Yamaha-rijder Maverick Vinales met twee jaar verlengd werd. Vandaag maakt het fabrieksteam van Yamaha bekend dat Fabio Quartararo vanaf 2021 de teamgenoot zal worden van Vinales. Daardoor is er geen plaats meer voor Valentino Rossi bij het fabrieksteam van de Japanners.

Marquez Quartararo Assen 2019 race
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © MotoGP.com

Valentino Rossi hoopte in de eerste zes races van dit jaar te kunnen laten zien dat hij nog steeds thuishoort in de MotoGP. Een contractverlenging bij het team van Yamaha zal hij echter niet meer kunnen veroveren, aangezien de Japanners volgens diverse media hebben gekozen voor Maverick Vinales en het jonge Franse talent Fabio Quartararo. Negenvoudig wereldkampioen Rossi wordt daardoor aan het einde van het jaar aan de kant gezet.

Onlangs liet Rossi nog weten dat hij het ook geen probleem zou vinden om voor het tweede team van Yamaha uit te komen. Dat team wordt geleid door Wilco Zeelenberg en er bestaat daardoor nog steeds een kans dat ‘The Doctor’ zijn carrière in de MotoGP in 2021 alsnog kan vervolgen. De gouden tijden in de koningsklasse van de motorsport lijken echter achter hem te liggen.

Quartararo presteerde in 2019 uitstekend bij het Petronas Yamaha-team en dwong daarmee een contract af bij het fabrieksteam van Yamaha. Lange tijd werd de Fransman in verband gebracht met het team van Ducati, maar uiteindelijk koos hij voor het team van Yamaha.

Update: Yamaha bevestigt overstap van Fabio Quartararo naar het fabrieksteam van de Japanners. De Fransman tekent net als teamgenoot Maverick Vinales een contract voor twee jaar. Daarmee is de rijdersopstelling van het Monster Yamaha-team bevestigd voor 2021 en 2022.

5 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Geen grote updates meer voor Verstappen en Perez