Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Max Verstappen nieuws

Zanardi: "Prachtig dat Max Verstappen zoveel op zijn vader lijkt"

Jos Verstappen en Alex Zanardi kwamen in de jaren negentig beiden uit in de Formule 1. Zowel Verstappen als Zanardi maakten in die jaren zowel hoogte- als dieptepunten mee. Waar Verstappen zich bleef focussen op de Formule 1, daar week Zanardi uit naar de CART in Amerika. In een exclusief interview met RacingNews365 liet de Italiaan zich uit over zowel Jos als Max Verstappen.

Interview
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Wanneer we Zanardi vragen naar zijn herinneringen aan Jos Verstappen ontstaat er onmiddellijk een glimlach op het gezicht van de oud Williams-coureur: "Goh, wat was Jos een spectaculaire rijder. Hij reed altijd ontzettend aanvallend en ik vond dat fantastisch om te zien. Ik genoot werkelijk van zijn manier van racen, dat zijn de coureurs waarvoor je naar de Formule 1 kijkt. Wanneer ik naar Max kijk, dan zie ik ook direct Jos in hem terug. Hij heeft echt heel veel weg van de manier waarop zijn vader in het verleden reed."

De viervoudig Paralympisch kampioen handbiken zag daarnaast een verandering plaatsvinden bij Max Verstappen. "In Amerika zegt men altijd, to finish first, first you have to finish. Die uitspraak gold wellicht ook voor Max Verstappen. Hij is iets minder spectaculair gaan rijden, maar hij haalt nu telkens wel de punten binnen. Dat is misschien jammer voor de fans, maar uiteindelijk zal hij zo moeten rijden om wereldkampioen te kunnen worden. Die titel zie ik hem ooit ook zeker behalen, al heeft hij daarvoor een betere wagen nodig. Hopelijk krijgt hij in de komende jaren de beschikking over een wagen waarmee hij zijn talent meer kan laten zien. Dat is met de huidige regelgeving helaas niet mogelijk."

Zanardi hoopt zelf dit jaar nog een race op de Formule 1-kalender te kunnen bezoeken, maar door zijn overvolle agenda is dat waarschijnlijk niet mogelijk. De oud Formule 1-piloot is nog altijd actief in de sportwereld als BMW-coureur en paralympisch atleet.

RN365 Nieuwsdossier Interviews

RacingNews365 voorziet de racefans dagelijks van exclusieve interviews met F1-coureurs en prominenten uit de auto- en motorsport.

1 reactie

    Breaking Leclerc domineert alternatieve GP van Vietnam