© Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Zandvoort ziet kansen met 'old-school'-circuit

23 sep. 2017 16:00 Rik Alkema 0 reacties
Om de Formule 1 op het Circuit van Zandvoort mogelijk te maken, moet het circuit flink op de schop. Althans, onder de huidige reglementen wel. Maar door de komst van Liberty Media is de kans aanwezig dat de huidige reglementen op de schop gaan en het vele asfalt op de circuits wordt teruggedrongen.

Circuit Zandvoort niet op de schop voor de Formule 1

De huidige Formule 1-circuits zijn, met uitzondering van de stratencircuits, vaak parkeerplaatsen met lijntjes erop. De meeste grindbakken zijn verdwenen en hebben plaatsgemaakt voor grote uitloopstroken van asfalt. 

Circuit Zandvoort is wat dat betreft nog echt een 'old school' circuit, waarbij coureurs direct worden afgestraft als ze een foutje maken. Naast de baan ligt gras of grind, maar geen asfalt. En dat wil de eigenaar van het circuit, Prins Bernhard van Oranje, graag zo houden.

"Voor ons is een van de voorwaarden dat we een echt 'old-school' circuit blijven", zegt van Oranje tegenover Motorsport.com.

"We willen geen circuit worden zoals Paul Ricard, waar alleen nog maar asfalt ligt. Dan verdwijnt het karakter van de baan en dat willen we absoluut niet", is hij resoluut.

Van Oranje gaat dan ook gaat het gesprek aan met Liberty Media, dat volgens hem graag meer 'old-school'-circuits op de kalender wil hebben.

Ik ga graag eerst in gesprek met Liberty Media over de huidige regelgeving en hoe dat in de toekomst zich gaat ontwikkelen. Ik denk dat ze namelijk wel op zoek zijn naar een 'old-school' circuit."

"Het is ook goed voor de sport. Als je hier de baan afgaat, eindig je in het grind. Nu worden overtredingen van de track limits niet altijd gestraft en dat is niet goed voor de sport en voor de coureurs", besluit van Oranje.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen