Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
MotoGP nieuws

Zarco na crash op Valencia: "Geen idee wat de toekomst gaat brengen"

De MotoGP-carrière van Johann Zarco lijkt in 2020 geen vervolg te krijgen. De tweevoudig Moto2-wereldkampioen stond de afgelopen jaren bekend als een van de betere rijders op de MotoGP-grid, maar zijn overstap naar het KTM-team dit jaar pakte verkeerd uit. In gesprek met onder andere RacingNews365 laat de Fransman in Valencia weten dat zijn toekomst nog onbekend is.

Zarco valencia iannone 1
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © MotoGP.com

Tijdens de Grand Prix van Valencia belandde Johann Zarco na een crash in de grindbak. Eenmaal opgestaan na die schuiver, werd de Honda-rijder onderuit gekegeld door de glijdende KTM-machine van Iker Lecuona, die in dezelfde bocht als Zarco onderuit ging. "Ik heb wel wat last van mijn enkel overgehouden, maar waarschijnlijk is het niets ernstigs", begint Zarco zijn verhaal tegen onder andere RacingNews365.

Zarco mocht de laatste drie races van het seizoen in actie komen op de Honda van Takaaki Nakagami, die door een operatie enkele maanden aan de kant staat. De tweevoudig Moto2-wereldkampioen liet geen onuitwisbare indruk achter en daarom besloot Honda het fabriekszitje aan de huidige Moto2-wereldkampioen te geven, Alex Marquez. Daarmee lijkt de MotoGP-carrière van Zarco voorbij te zijn.

"Ik heb nog steeds geen spijt van mijn beslissing om mijn contract bij het team van KTM deze zomer in te leveren, dat was op dat moment namelijk de juiste keuze om te maken. Daarnaast heb ik op de Honda de afgelopen drie races weer vertrouwen opgedaan en ik ben het merk dan ook heel dankbaar voor de kans die het me heeft gegeven. Op dit moment heb ik echter geen idee wat de toekomst gaat brengen. Niets staat nog vast, maar het zal moeilijk worden om nog een zitje te vinden voor volgend seizoen."

"Daarnaast wil ik ook niet de verkeerde keuze maken, zoals ik die vorig jaar maakte. Achteraf gezien was het namelijk niet de juiste keuze om naar KTM te vertrekken en ik wil een dergelijke fout voor volgend seizoen voorkomen", aldus Zarco, die eerder al liet weten niet onwelwillend tegenover een terugkeer in de Moto2 te staan. Mogelijk neemt de voormalig Yamaha-rijder in de Moto2 het vrijgekomen zitje van Alex Marquez over bij het succesvolle Marc VDS-team.

Luister nu de laatste RacingNews365-podcast, waarin coureur Tim Coronel, F1-journalist Ruud Dimmers en radio-dj Jeroen van Inkel je bijpraten over alle gebeurtenissen in de Formule 1-wereld.

0 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Geen grote updates meer voor Verstappen en Perez