Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 2022

Zeer grote F1-deal nadert einde: koningsklasse in gesprek met nieuwe partij

De Formule 1 zal na het huidige seizoen Emirates verliezen als een van de grootste sponsoren van de koningsklasse, zo heeft RacingNews365 vernomen. Er zijn echter al gesprekken gaande met een andere grote luchtvaartmaatschappij.

Start Mexico 2022
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images / Red Bull Content Pool

Emirates en de Formule 1 hebben al jaren een zeer grote sponsordeal. De luchtvaartmaatschappij uit Dubai hernieuwde de banden met de koningsklasse in 2018, waar naar verluidt tientallen miljoenen voor is betaald. De deal loopt tot en met dit jaar. Daarna wordt de deal niet meer vernieuwd, zo bevestigt een bron betrokken bij de deal aan RacingNews365.

De Formule 1 is naar verluidt al druk bezig met een nieuwe sponsordeal, waarbij Qatar Airways de meest logische keuze zal zijn. Dit heeft meerdere redenen. Na het WK in Qatar, wat breeduit gesponsord wordt door de luchtvaartmaatschappij, moet een andere partij het gat vullen. Ook wordt er vanaf 2023 tien jaar lang in Qatar een GP gehouden.

Of het inderdaad Qatar Airways wordt, dat is vooralsnog niet bevestigd. Wel is het zo goed als zeker dat we Emirates de komende jaren niet meer terug zien als een van de grotere F1-sponsors. De luchtvaartmaatschappij is in handen van de overheid van Qatar en heeft een vloot van 206 vliegtuigen. Hiermee vliegen ze wereldwijd naar 150 bestemmingen.

Emirates is sinds 2014 de Global Airline Partner van de Formule 1. In 2019 kreeg de vluchtmaatschappij een nieuwe termijn als luchtvaartpartner van de koningsklasse. Deze deal loopt dus af na 2022.

Ook interessant:

Zet deze coureur naast Verstappen en je hebt het ideale Formule 1-team

Red Bull was in gesprek met Norris. Wat voor een team zou dat opleveren? Coronel weet het: 'Het ideale F1-team!'. Maar of het zo verstandig zou zijn voor de Brit...

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op

16 reacties

Viaplay

Unibet
x
Nieuwe Hamilton? Reuzenstap richting F1? Een indrukwekkende debuut!