Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 2022

Zeer grote F1-deal nadert einde: koningsklasse in gesprek met nieuwe partij

De Formule 1 zal na het huidige seizoen Emirates verliezen als een van de grootste sponsoren van de koningsklasse, zo heeft RacingNews365 vernomen. Er zijn echter al gesprekken gaande met een andere grote luchtvaartmaatschappij.

Start Mexico 2022
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images / Red Bull Content Pool

Emirates en de Formule 1 hebben al jaren een zeer grote sponsordeal. De luchtvaartmaatschappij uit Dubai hernieuwde de banden met de koningsklasse in 2018, waar naar verluidt tientallen miljoenen voor is betaald. De deal loopt tot en met dit jaar. Daarna wordt de deal niet meer vernieuwd, zo bevestigt een bron betrokken bij de deal aan RacingNews365.

De Formule 1 is naar verluidt al druk bezig met een nieuwe sponsordeal, waarbij Qatar Airways de meest logische keuze zal zijn. Dit heeft meerdere redenen. Na het WK in Qatar, wat breeduit gesponsord wordt door de luchtvaartmaatschappij, moet een andere partij het gat vullen. Ook wordt er vanaf 2023 tien jaar lang in Qatar een GP gehouden.

Of het inderdaad Qatar Airways wordt, dat is vooralsnog niet bevestigd. Wel is het zo goed als zeker dat we Emirates de komende jaren niet meer terug zien als een van de grotere F1-sponsors. De luchtvaartmaatschappij is in handen van de overheid van Qatar en heeft een vloot van 206 vliegtuigen. Hiermee vliegen ze wereldwijd naar 150 bestemmingen.

Emirates is sinds 2014 de Global Airline Partner van de Formule 1. In 2019 kreeg de vluchtmaatschappij een nieuwe termijn als luchtvaartpartner van de koningsklasse. Deze deal loopt dus af na 2022.

Ook interessant:

Zet deze coureur naast Verstappen en je hebt het ideale Formule 1-team

Red Bull was in gesprek met Norris. Wat voor een team zou dat opleveren? Coronel weet het: 'Het ideale F1-team!'. Maar of het zo verstandig zou zijn voor de Brit...

20 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
EXCLUSIEF Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"