Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Brazilië 2022

Regenachtige kwalificatie in aantocht in Brazilië

De kans op buien tijdens de kwalificatie voor de Formule 1 Grand Prix van Brazilië is groot, wat voor een waar regenspektakel kan zorgen op Interlagos. Voor de kwalificatie heeft het al geregend.

AlphaTauri rain Brazil 2022
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © AlphaTauri

Om 20:00 uur Nederlandse tijd wordt de kwalificatie in Brazilië verreden. Middels een reguliere kwalificatie, dus met Q1, Q2 en Q3, wordt de startgrid voor de sprintrace op zaterdag bepaald. Er is een grote kans dat dit niet onder droge weersomstandigheden zal gebeuren. Een uur voor de kwalificatie is het begonnen met regenen, zoals op bovenstaande foto is te zien.

De kans op regen is namelijk zo'n 80% op het moment van de start. Een uur later neemt de regenkans af tot 'slechts' 40%, maar de kans op regen blijft aanzienlijk. De eerste vrije training werd nog wel onder droge weersomstandigheden verreden, zoals in de onderstaande videosamenvatting is te zien.

Ook op zaterdag en zondag is de kans aanwezig dat het gaat regenen boven Interlagos.

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op

Formule 1 GP Brazilië 2022 RN365 Nieuwsdossier

1 reactie

Viaplay

Unibet
x
Nieuwe Hamilton? Reuzenstap richting F1? Een indrukwekkende debuut!