Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Daniel Ricciardo

Zeer slecht nieuws voor Ricciardo: Australiër mogelijk onder het mes

Daniel Ricciardo heeft een fikse blessure opgelopen. Teambaas Franz Tost vertelt de stand van zaken.

Ricciardo crash Zandvoort
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

In de uitzending van Zandvoort Shakedown op Viaplay vertelt AlphaTauri-teambaas Franz Tost hoe het gaat met Daniel Ricciardo. De Australiër liep een fikse blessure op tijdens de tweede vrije training toen hij crashte en het stuur van zijn AT04 uit zijn handen werd gerukt.

"Het is zo slecht dat Daniel nu niet kan rijden", verklaart de Oostenrijker. "Hij heeft zijn middenhandsbeentje van zijn linker hand gebroken. Daarom weten we zeker dat hij hier in Zandvoort niet zal racen. We kijken het nog aan voor Monza", zo laat hij optekenen. Een zwart scenario dreigt: een operatie. "Misschien moet hij onder het mes. De doktoren gaan dat de komende dagen beslissen."

Een breuk in het middenhandsbeentje heeft normaal gezien een hersteltijd van zo'n zes weken. Dat zou betekenen dat Ricciardo naast de GP van Nederland, ook de races in Italië, Singapore en Japan uit moet zitten. Tost hoopt dan ook op een klein medisch wonder.

"Voor een normaal persoon staat er zes weken voor het herstel, maar hij is een F1-coureur, dus hopelijk is dat proces voor hem korter. We willen hem namelijk graag in de auto zien. Hoe dan ook, het is gebeurd. Het was een rare crash, want hij kon daar niets aan doen. Oscar Piastri raakte de muur en Daniel kon niet meer reageren."

Hart onder de riem

Het lijkt er overigens niet op dat Ricciardo zijn plek definitief kwijt kan raken aan Lawson. Zodra hij fit (genoeg) is, wil Tost de Australiër weer terug zien in de AlphaTauri-bolide. "Toen ik Daniel weer zag heb ik hem verteld dat het ons spijt en dat hij het op vrijdag fantastisch heeft gedaan. Hij had namelijk in de top tien kunnen staan."

"We wachten op hem en zodra zijn blessure goed genoeg is genezen om weer te racen, zal hij weer in de auto zitten. Hij moet het niet te serieus nemen, de blessure, het had erger kunnen zijn. That's life, we kijken uit naar zijn terugkeer", aldus de leidsman van AlphaTauri.

En hoe nam Ricciardo het nieuws? "Hij glimlachte, een beetje, slechts een beetje. Hoe dan ook, hij zit goed in zijn vel. Daniel heeft wel veel pijn, want het is wel vrij serieus. Hopelijk kan hij goed slapen en zaterdag zal hij naar een andere dokter vliegen, voor nog een onderzoek, en dan zullen ze beslissen wat de vervolgstappen zijn."

Check hieronder het hele interview.

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Italië! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Nederland 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Magistrale Verstappen evenaart twee unieke records in kwalificatie Imola