Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Carlos Sainz

Zege helpt Sainz in zoektocht naar 2025-zitje: "Dat kan zeker geen kwaad!"

Carlos Sainz liet zichzelf zien met de overwinning in de Grand Prix van Australië. Waar hij twee weken geleden niet kon racen door een blindedarmontsteking, was hij zondag dus de beste. En zo'n overwinning helpt hem natuurlijk in de zoektocht naar een nieuw stoeltje voor 2025.

Sainz Australia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Zal Ferrari al spijt hebben van de keuze om Carlos Sainz de deur te wijzen na 2024? Hij moet zijn stoeltje na dit jaar afstaan aan Lewis Hamilton, maar wist wel de laatste twee races namens de Scuderia in de Formule 1 te winnen. Toch moet Sainz op zoek naar een nieuw team voor 2025 en daarbij helpt de overwinning in Australië.

"Het kan zeker geen kwaad, dat is 100 procent zeker", zo zegt de Spanjaard tijdens de persconferentie na de race. "Ik ben nog steeds zonder baan voor 2025, maar ik denk dat dit gaat helpen. Ik denk dat iedereen wel min of meer weet waartoe ik staat ben."

"Ik race voor mezelf, om aan mezelf te bewijzen dat ik races kan winnen als ik een competitieve auto heb en wanneer er een kans in een weekend is om te winnen. Ik race niet om mezelf te bewijzen aan teambazen of aan mensen. Ik bewijs aan mezelf dat ik het voor elkaar kan krijgen als ik een auto krijg en dat ik dan kan winnen. Dat is de mentaliteit en de aanpak die ik heb en zal houden de rest van het jaar", aldus Sainz.

"Ik hoop natuurlijk dat ik een zitje kan bemachtigen voor volgend jaar. Ik wil aan mezelf blijven bewijzen dat als ik een goede auto krijg, dat ik dan kan winnen", zo zegt de Spanjaard voor de camera van F1 TV. "Ik kreeg het voor elkaar om in Singapore te winnen vorig jaar, en nu ook in Melbourne, zelfs als ik niet 100 procent ben", zo sluit Sainz af.

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking Ricciardo keihard gestraft na GP China