© Sauber

Nieuwsoverzicht

Zelfs wonderkind Leclerc maakt fouten

24 jul. 2018 17:00 Ruud Dimmers 1 reacties
De afgelopen races leek alles wat Charles Leclerc aanraakte in goud te veranderen, maar in Duitsland verging het de jonge coureur minder goed. Een uitstekende kwalificatie werd niet beloond met een puntenfinish.

Vanaf een negende startpositie leek Charles Leclerc op weg naar een nieuwe puntenfinish in Duitsland, tot een regenbui roet in het eten gooide. Leclerc koost er in ronde 43 voor om te wisselen naar de intermediate band. Een ongelukkige keuze aangezien de regenval sterk afnam.

Eenmaal terug op de ultrasoft band maakte de jonge Monegask een fout bij het uitkomen van de eerste bocht. Met een prachtige 360 hield hij zijn Sauber uit de muur, maar een mooi resultaat zat er niet meer in. Uiteindelijk was Leclerc teleurgesteld in zijn vijftiende positie.

"Het was een teleurstellend resultaat van de race. Ik had een goede start en wist mijn positie te behouden. Mijn performance was goed, maar toen de regenbui kwam riep het team me binnen voor intermediates. De baan was alleen in enkele bochten nat, waardoor mijn banden na enkele ronden al vernield waren", blikt Leclerc terug.

Leclerc wisselde terug naar de droogweerbanden, maar vergde teveel van zichzelf en zijn Sauber. Tweemaal ging de jonge coureur in de fout, waarna alles verloren was.

"Op droogweerbanden had ik het lastig. Ik verloor veel posities en tijd en het was een uitdaging om de banden op temperatuur te krijgen. Het is jammer om de race zo te eindigen."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen