© Force India

Nieuwsoverzicht

Zesde plek voor Ocon: "Probeer van elk moment te genieten"

29 sep. 2018 18:45 René Oudman 0 reacties
Wat hij volgend jaar gaat doen is nog altijd een raadsel, wat hij dit jaar doet is een pluim waard. Esteban Ocon reed zijn Force India wederom naar een plaats bij de beste tien: in de kwalificatie voor de Grand Prix van Rusland wist de Fransman uiteindelijk de zesde tijd te noteren.

Aangezien de twee Red Bulls zich niet meer vertoonden na Q1 lag de weg open naar een vijfde startplaats, deze ging echter naar Kevin Magnussen. Een zesde plaats deed Ocon echter alsnog tevreden stemmen.

"Het zou een interessant duel worden en dat was het ook. Ik moet eerlijk bekennen dat ik een klein foutje heb gemaakt in mijn laatste run, anders was het misschien nog wel iets beter geweest", erkent Ocon. "De zesde startplaats is alsnog erg goed. Het wordt interessant morgen, vooral vanwege de banden. Laten we zien hoe de wagens zich verhouden op de hypersofts."

Ocon heeft nog altijd geen duidelijkheid over 2019, maar probeert zijn prestaties daar niet onder te laten lijden. "Ik geniet zoveel als mogelijk is, probeer al het negatieve van me af te laten glijden. Ik race nu in de Formule 1 en daar geniet ik van, ik probeer in het moment te blijven. Mijn focus ligt natuurlijk op de Formule 1 en ik wil geen zijstap maken naar een andere klasse. Ik kan mijns inziens namelijk niets meer leren in klassen anders dan de Formule 1. Als ik er een jaartje uit moet, dan vertrouw ik op Toto Wolff en de zijnen dat ik weer terug zal keren."

Ocons Force India-collega Sergio Pérez kwalificeerde zich als achtste voor de Grand Prix van Rusland.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen