© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Zesde plek voor Ricciardo door weigerend DRS-systeem

07 jul. 2018 17:17 René Oudman 0 reacties
Dat er geen Red Bull op de poleposition zou belanden, was voor de kwalificatie van de Grand Prix van Groot-Brittannië wel duidelijk. Daniel Ricciardo liet zich voor de allesbepalende tijdtraining al ontvallen zich ‘neer te leggen’ bij de situatie. Het werden uiteindelijk de plaatsen vijf en zes voor de Oostenrijkse stal, waarbij Ricciardo het met de zesde positie moest stellen.

“Het zijn een paar tienden”, analyseert de Australiër het verschil. “Dat is niet wereldschokkend, maar het is wel frustrerend. We wisten dat we tekort zouden komen op de rechte stukken en toen mijn DRS-systeem weigerde, werd de frustratie alleen maar groter. Ik heb goede hoop dat het geen éénstopper wordt”, verwijst Ricciardo bij Sky Sports naar de strategische mogelijkheden die een tweestopper hem kan brengen. “Het zal zondag iets warmer worden, dus dan kan een tweestopper werken.”

Red Bull heeft met voorbedachten rade een setje uitgespaard, zo laat Ricciardo weten. “In het tweede gedeelte van de kwalificatie hebben we niet al het rubber dat voorhanden was gebruikt, we willen het meeste uit de race zien te halen.”

Een zesde startplaats is voor Ricciardo al een stuk beter dan zijn uitgangspositie in 2017: vorig jaar vertrok de Australiër vanaf de negentiende plek, om na een waanzinnige inhaalrace als vijfde over de eindstreep te geraken. In de stand om het wereldkampioenschap bezet Ricciardo na negen races de vierde plaats: hij heeft drie puntjes meer dan teammaat Max Verstappen.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen